Ryzen 5 5500 ile RX6600 sistem nasıl?

Selam iyi Sosyaller, abiler halihazırda PS5 ile takılıyorum hemen hemen bütün oyunları konsolda oynuyorum ama elimde bir sistem var ve çok eski. Tamamen bütçe odaklı giderek R5 5500 RX6600 ve A520 anakartlı hazır sistem aldım. Yaklaşık bu sistem 14K tuttu. Günümüz oyunlarını Full HD medium high arası oynayıp geri kalan gündelik işlerimi bu sistemde çözmeyi düşünüyorum. (sosyal medya YouTube falan.) Bir arkadaşım o kadar para vereceğine 5K daha fazla verip R5 5600 4060'lı sistem aldan daha iyiydi diyor. Açıkçası aradaki fark çok da az değil. Düşüncelerinizi merak ediyorum sizce iade edip 4060a geçmeli miyim? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Tabii ki AMD Ryzen 5600 ve RTX 4060 daha iyi olurdu.

Monitörü, klavyesi, faresi osu busu derken sistem zaten 20kya yaklaşacaktır. Gidip 5K daha fazla verip 4060 almana gerek yok gündelik işlemler için. Ultra 60FPS günümüz oyunlarını oynarsın. Üst düzey oyunları da mediumda rahat oynarsın. Video çekmek amaçlı alıyorsan AMD taraftarı değilim ancak bu ekonomide alınır.

Selam iyi sosyaller, abiler halihazırda PS5 ile takılıyorum hemen hemen bütün oyunları konsolda oynuyorum ama elimde bir sistem var ve çok eski. Tamamen bütçe odaklı giderek R5 5500 RX6600 ve A520 anakartlı hazır sistem aldım. Yaklaşık bu sistem 14K tuttu. Günümüz oyunlarını Full HD medium high arası oynayıp geri kalan gündelik işlerimi bu sistemde çözmeyi düşünüyorum. (sosyal medya YouTube falan.) Bir arkadaşım o kadar para vereceğine 5K daha fazla verip R5 5600 4060'lı sistem aldan daha iyiydi diyor. Açıkçası aradaki fark çok da az değil. Düşüncelerinizi merak ediyorum sizce iade edip 4060a geçmeli miyim? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

4060 değil de 2-3K daha ekleyip 6650XT alabilirsiniz diye düşünüyorum.

@Muhammed Nuh aldım hocam vallahi dinlemedim :) @ebuwankenobi aynen hocam zaten öyle aman aman rekabetçi takılan oyuncu değilim işten vakit kalınca oyun oynayabiliyorum :) Çünkü şöyle abiler onu da yükselteyim şunu da deyince en son 25K'lı sistem çıktı :)

Hazır sistemlerin ucuz olması avantaj iken kullanılan bileşen modelleri ve kaliteleri de genelde dezavantajları oluyor. Özelleştirince de fiyatı zaten tek tek toplayacağın fiyata denk geliyor aşağı yukarı. Hazır sistemde ya gördüğün gibi kabullenip sipariş vereceksin ya da özelleştirince avantajının yitirdiğini kabulleneceksin başka çıkar yol yok.

RX 6600 ve 5500 kullanıyorum, güncel oyunlarda bile gayet iyi oynatıyor.

@Lengat Aynen hocam o zaman rakam çok başka yerlere gidiyor :D @Knover abi çok baktım ya kasa ve psu çok kötü marka oluyor yada hiç stok olmuyor :) @ebuwankenobi Kesinlikle abi bende sadece Ramiz markasını değiştirip fan ilavesi yaptım :) @Turgineer Hocam şeyi sorucam saçma olabilir belki ama düz mantık bende şimdi 2k bi monitör var oyunları full HD açacağım bu ekran kartını yorar mı illa ki monitör full hd mi olması gerekiyor? @T21 teşekkür ederim hocam am5 de bi baktım ama ekran kartsız 20k tuttu :D

@Turgineer Hocam şeyi sorucam saçma olabilir belki ama düz mantık bende şimdi 2k bi monitör var oyunları full HD açacağım bu ekran kartını yorar mı illa ki monitör full hd mi olması gerekiyor?
Monitörün 1080p olması gerekmez. Ekran kartına da sorun yaratmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı