Ryzen 5 5500 / RX 6700 XT sistemde voltaj ayarı gerekli mi?

Hiç bir voltaj ayarı gerekmez fakat 1080p de darboğaz yaşarsınız kullanacaksanız 2K monitörde kullanın. İşlemci ve ekran kartı tam performansla çalışmayınca voltaj değerlerinden ötürümüdür bilemedim sistem kendini korumaya alıyor Wattman verebiliyor ben birebir yaşadım 😂

3 aydır 1080p çözünürlükte sorunsuz kullanıyorum hocam. Darboğaz olmuyor bazı oyunlarda ekran kartı kullanımı düşüyor sadece ama işlemci de kendini zorlamıyor. Sadece merak ettim herhangi bir ayar yapmam gerekir mi diye.

3 aydır 1080p çözünürlükte sorunsuz kullanıyorum hocam. Darboğaz olmuyor bazı oyunlarda ekran kartı kullanımı düşüyor sadece ama işlemci de kendini zorlamıyor. Sadece merak ettim herhangi bir ayar yapmam gerekir mi diye.
Ekran kartının kendi programından direkt voltaj düşüme seçeneği var onu seçin inanılmaz bir şekilde güç tüketimi azalıyor ,ben 190 Watt çeken yerlerde 154 Watta kadar düştüğünü gördüm buda sıcaklık değerini de aşağı çekiyor 😄

Ekran kartının kendi programından direkt voltaj düşüme seçeneği var onu seçin inanılmaz bir şekilde güç tüketimi azalıyor ,ben 190 Watt çeken yerlerde 154 Watta kadar düştüğünü gördüm buda sıcaklık değerini de aşağı çekiyor 😄
Undervolt yap diyorsunuz da ne kadar yapmam gerekir sizce?

Dosya Ekleri

• QEWQASDAD.jpg
    QEWQASDAD.jpg
    139,2 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı