Ryzen 5 5500 sistemde Valorant düşük FPS

melihkrm

Decapat
Daha fazla  
Merhaba Valorant da orta ayarlarda 130-140 FPS arası alıyorum bu kadar düşük FPS almamın en büyük sebebi nedir?
Ayrıca bazı arkadaşlarım monitorden kaynaklı olabileceğini söyledi çünkü monitörümun yenileme hızı 60Hz bundan kaynaklı olabilir mi?
Bu arada sistemim:
Ryzen 5 5500.
GTX 1050 Ti.
MSI a-520M Pro anakart.
G.Skill 2X 8 GB RAM.
Rampage 700W +80 Plus Bronze.
(Aynı ekran kartı aynı işlemci kuzenimde de var ama o Valorant'ta en yüksek ayarlarda 200+FPS alıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Low'da 200+ alman lazım, driverlerin güncel mi değil mi bir kontrol etmeni istiyorum. Eğer güncel ise sistemini arka planda yoran bir uygulama, yazılım var mı bakmanı istiyorum, eğer yine yok ise bir virüs testi yapabilir misiniz? Verdiğiniz bilgiler çok sığ.

Low'da 200+ alman lazım, driverlerin güncel mi değil mi bir kontrol etmeni istiyorum. Eğer güncel ise sistemini arka planda yoran bir uygulama, yazılım var mı bakmanı istiyorum, eğer yine yok ise bir virüs testi yapabilir misiniz? Verdiğiniz bilgiler çok sığ.
driverlarim güncel. arka planda çalışan yoğun bir uygulama yok. virüs testi temiz.

BIOS ayarlarınızdan XMP açınız Ramlerinizi tam performans kullanmanıza yarayan bir özellik. Bazı sistemlerde kapalı olarak geliyor. BIOS'tan açacaksınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS ayarlarınızdan XMP açınız Ramlerinizi tam performans kullanmanıza yarayan bir özellik. Bazı sistemlerde kapalı olarak geliyor. BIOS'tan açacaksınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hatırlatığım kadarıyla xmp yapmıştım pc ilk kurarken 2100 lerdeydi mhz ben onu ramin kendi mhzsi 3000mhz olarak çektim xmp yaptım yani

Hatırlatığım kadarıyla XMP yapmıştım PC ilk kurarken 2100lerdeydi MHz ben onu RAM'in kendi MHz'si 3000MHz olarak çektim XMP yaptım yani

Oyununuzun ayarlarını kontrol edin. Güç modu var sanırsam Valorant'ta, bazı masaüstlerinde açık olursa eğer performans kaybına sebep oluyor. Onun dışında bilgisayarınız stabil duruyor, eğer dedikleriniz gibiyse. Ancak bana nedense arka planda yoran bir şey varmış gibi geliyor. Oyunu silip kurunuz, temiz format deneyiniz. NVIDIA'dan optimize ediniz performans için. Daha ne diyebilirim bilmiyorum. Görünüşe göre yazılımsal olarak stabilsiniz. Ya oyundan kaynaklı bir grafik sorunu yaşıyorsunuz ya da kurulumlarda bir problem var. Temiz formattan önce dediklerimi denersiniz olmaz ise yine formattan önce DDU ile ekran kartınızın driverini siliniz tekrar güncel olanı yükleyiniz. Olmazsa bir de temiz format ile denemek şart sanki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı