Ryzen 5 5500 test sonucu ve watt değeri normal mi?

Taha.dll

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill TridenZ RGB 2x8 3200MHZ CL16
Anakart
MSI B550M-P Gen3
Geçenlerde sarı site üzerinden Ryzen 5 5500 aldım ve çalışıyor diye test yapma düşüncesinde olmadım, ta ki oyunlarda işlemcinin çektiği watt değerlerini görene kadar. İşlemci nasıl başarıyorsa oyunlarda maksimum 35W civarı görmüştür. Bu arada oynadığım oyun da The Last of Us ve işlemci kullanımı hep 60% üstü. Arkadaşım da aynı işlemciye sahip fakat ondaki işlemci oyunlarda 50% civarı kullanılsa bile 60W görebiliyor. Eklediğim fotoğrafta Cinebench R23 testi yaptım fakat değerler sağlıklı mı bilmediğimden konu açmak istedim. Ek olarak maksimum 79 derece görmüş ve en yüksek güç olarak da 53W, tabii fotoğrafta da görünüyor. Ürünü kullanan veya değerleri bilenler beni aydınlatabilir mi?

Dosya Ekleri

• unknown_2024.02.23-17.51.png
    unknown_2024.02.23-17.51.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 56
Geçenlerde sarı site üzerinden Ryzen 5 5500 aldım ve çalışıyor diye test yapma düşüncesinde olmadım, ta ki oyunlarda işlemcinin çektiği watt değerlerini görene kadar. İşlemci nasıl başarıyorsa oyunlarda maksimum 35W civarı görmüştür. Bu arada oynadığım oyun da The Last of Us ve işlemci kullanımı hep 60% üstü. Arkadaşım da aynı işlemciye sahip fakat ondaki işlemci oyunlarda 50% civarı kullanılsa bile 60W görebiliyor. Eklediğim fotoğrafta Cinebench R23 testi yaptım fakat değerler sağlıklı mı bilmediğimden konu açmak istedim. Ek olarak maksimum 79 derece görmüş ve en yüksek güç olarak da 53W, tabii fotoğrafta da görünüyor. Ürünü kullanan veya değerleri bilenler beni aydınlatabilir mi?
aynı bende de dediğin gibi rdr2 de max 35 görüyor diğer anlattıkların içinde aynısı geçerli çözdün mü bunu herhangi bir sorun yaptı mı sende bende olmadı ama bileyim şimdi den birde sende anakart b550 bende a320 sen o.c la düzeltebilirsin belki
gpu lar marka model aynı

Aynı bende de dediğin gibi RDR2 de Max 35 görüyor diğer anlattıkların içinde aynısı geçerli çözdün mü bunu herhangi bir sorun yaptı mı sende bende olmadı ama bileyim şimdiden bir de sende anakart B550 bende A320 sen o.c la düzeltebilirsin belki.
GPU'lar marka model aynı.

Hocam ASUS anakarta gecip BIOS'tan performans moduna falan aldim aslinda oldu ama cok gereksiz. Adamlar urunu kaliteli yapmis o watt degerine cikiyor ve istedigim ve normal olab performansi verebiliyor. Korkulacak bir şey degil aksine hem de isinmanin vs. onune geciyor.

Hocam ASUS anakarta gecip BIOS'tan performans moduna falan aldim aslinda oldu ama cok gereksiz. Adamlar urunu kaliteli yapmis o watt degerine cikiyor ve istedigim ve normal olab performansi verebiliyor. Korkulacak bir şey degil aksine hem de isinmanin vs. onune geciyor.
Benim ki de Asus Prime A320M-K 320 de var mı bilmiyorum ama biosun neresinde bu performans bu arada cbp ve pbo açık mı bende açık fanlar da 600 rpm turbo da kart 100 görüyor zaten sapphire 6600 bende de aynısı var o da okey psu 500 watt zaten yetmemesi de imkansız ben işlemci bundan dolayı çıkmıyor sanıyordum da bir kaç yabancı forumda da Asus anakart lar bu tarz ısı koruması voltaj watt vesaire olayından ötürü kendi oto ayarlıyormuş 5500 de zaten öyle ısınan işlemci değil gerçi

Benimki de ASUS Prime A320M-K 320 de var mı bilmiyorum ama BIOS'un neresinde bu performans bu arada cbp ve PBO açık mı bende açık fanlar da 600 RPM Turbo da kart 100 görüyor zaten Sapphire 6600 bende de aynısı var o da okey PSU 500 watt zaten yetmemesi de imkansız ben işlemci bundan dolayı çıkmıyor sanıyordum da birkaç yabancı forumda da ASUS anakartlar bu tarz ısı koruması voltaj watt vesaire olayından ötürü kendi oto ayarlıyormuş 5500 de zaten öyle ısınan işlemci değil gerçi.

Gerek olmadigi icin cikmiyordur hocam. Boş verin ben ayari acinca saçma bicimde islemci voltaji 1.5'e kadar cikti sanki overclock yapiyormusum gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı