Ryzen 5 5500 vs Ryzen 5 5600

kamayaya

Centipat
Daha fazla  
Anakart
MSI b450m gaming plus
Anakartım MSI B450M Gaming Plus, ekran kartım 1660 Ti Gaming X. Dün bir ikinci el sitesinde 5600 bulmuştum üç bine fakat ben alamadan satıldı. Ya yeni ilan bekleyip 5600 alacağım ya da şu an bulduğum bir 5500 var 1.8-2 bin arası bir fiyata. Onu alabilirim hangisi daha mantıklı olur ve darboğaz yaşar mıyım?

R5 5500 üzmez ama 5600 önbellek bakımından iyi olduğu için çok daha iyi performans veriyor farkı hissedilir bir düzeyde hem de acelesi yoksa bütçe artırıp 5600 beklemek mantıklı olur.

R5 5500 üzmez ama 5600 önbellek bakımından iyi olduğu için çok daha iyi performans veriyor farkı hissedilir bir düzeyde hem de acelesi yoksa bütçe artırıp 5600 beklemek mantıklı olur.

Acelesi şu şekilde şu an sistemimde R5 2600X var ve çoğu oyunu oynatmıyor bile 5500U kaçırmayıp hemen alsam CS2 de falan FPS sıkınıtısı yaşar mıyım?

Ryzen 5 5600 daha iyi olur. İlerleyen zamanlarda ekran kartı güncellemesi yapmak isterseniz de çoğu ekran kartını rahatlıkla besleyebilen işlemci.

Ryzen 5 5600 daha iyi olur. İlerleyen zamanlarda ekran kartı güncellemesi yapmak isterseniz de çoğu ekran kartını rahatlıkla besleyebilen işlemci.

Sistem yükseltmek gibi bir düşüncem yok kısa vadede CS2 oynamak için işlemci yükseltmek istiyorum ve yeni ilan gelir mi 5600e onu da bilmiyorum.

Hocam illaki bir bütçeniz vardır 1000 2000 gibi hiç parayla ilan mı kovalayacaksınız. İşlemcinin PIN'i yamuk olmasın diğer türlü sıkıntı yaşamazsınız zaten elden almak ekran kartlarında çok daha önemli bir etken bana kalırsa. Başka şehirlerdeki ilanlardan düzgün bulup kargolatın bir de 3000 TL ye kadar çıkılıyorsa zaten sıfır almak daha mantıklı 500 ekleyip.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı