Ryzen 5 5500'den 5 5600'e geçmek mantıklı mı?

laviens

Hectopat
Ağırlıklı olarak Fortnite oynuyorum. Kreatif modda veya oyuncuların yoğun olduğu fightlarda FPS, 130-140 seviyelerine düşüyor. Monitörüm 165Hz olduğu için kasma hissi yaşıyorum. R5 5500'den R5 5600'e geçiş yapmalı mıyım?

Aynısını Pubg'de yaşıyorum ben de. Fortnite, Pubg, Cs tarzı online rekabetçi oyunlarda R5 5600 ile 5500 arasında çok fark var. Bu da L3 Cache'den kaynaklı. 5500'ün 16mb, 5600'ün 32mb. Ben de 5500'den 5600'e geçmeyi planlıyorum.

Ne kadar bir bütçeniz var acaba?
Bütçe konusunda bir kısıtım yok, çünkü mevcut işlemcimi satmayı planlıyorum ve üzerine ekleme yapabilirim. RX 6600 ekran kartı kullanıyorum. Anakartım giriş seviyesi bir model, bu nedenle onu da değiştirmeyi düşünüyorum. Güzel bir işlemci öneriniz var mı?

Bütçe konusunda bir kısıtım yok, çünkü mevcut işlemcimi satmayı planlıyorum ve üzerine ekleme yapabilirim. RX 6600 ekran kartı kullanıyorum. Anakartım giriş seviyesi bir model, bu nedenle onu da değiştirmeyi düşünüyorum. Güzel bir işlemci öneriniz var mı?

Eğer bütçeniz varsa AM5 ama yok ise Ryzen 5 5600 gayet iyi bir model.

Herkes o kadar ezbere konuşmuşki bazen bu technopatta ki herkesin çok bilmiş gibi konuşması beni çok üzüyor. Dostlarım bakın konu sahibi işlemciyle ilgili konu açmış olabilir sadece başlığı okumayın, kişiyi bir dinleyin. Bakın diyor ki fps düşüyormuş ve oynadığı oyunda fortnite, fortnite gibi oyun için ryzen 5 5500 çerez. Arkadaşda belliki % de değerlere bakıp karar vermemiş. Ayrıca sistemini de yazmamış. Zaten fps düşmesi hali hazırdaki işlemcin yüzünden değil. Gidip alacağın 5600 sana şu an konuda bahsettiğin durum için yardımcı olmayacak. Kalkarsın dersinki oynadığım oyun şu işlemci kullanımım %90 zorlanıyor o zaman fps düşüşlerin olur 5600 geç mantıklı derim.

Ağırlıklı olarak Fortnite oynuyorum. Kreatif modda veya oyuncuların yoğun olduğu fightlarda FPS, 130-140 seviyelerine düşüyor. Monitörüm 165Hz olduğu için kasma hissi yaşıyorum. R5 5500'den R5 5600'e geçiş yapmalı mıyım?
Kesinlikle aradaki farka değer 5600e geçmek,hissedersiniz önüde biraz daha açık bı işlemci ekran kartı güncelleme açısından.

Akabinde 165hz monitörde 140 fpsye gelince kasma hissi işlemciyle uzaktan yakından alakası yok. G-sync ya da ekran kartın ne bilmiyorum amd için freesync. Bu özellik kendi monitör hz altına fps düşerse kasma hissini sana yansıtmayan teknolojiler. Konudaki arkadaşa lütfen düzgün bilgilendirme yapalım, doğru bir mantık çerçevesinde yaklaşalım. Ek olarak zaten işlemcin 5600 geçişinde bile 165 fps üzerine uçurmayacak seni. Max 8 fps falan katkıda bulunur, yine istediğini alamamış olursun güzel dostum.

Herkes o kadar ezbere konuşmuşki bazen bu Technopat'ta ki herkesin çok bilmiş gibi konuşması beni çok üzüyor. Dostlarım bakın konu sahibi işlemciyle ilgili konu açmış olabilir sadece başlığı okumayın, kişiyi bir dinleyin. Bakın diyor ki FPS düşüyormuş ve oynadığı oyunda Fortnite, Fortnite gibi oyun için Ryzen 5 5500 çerez. Arkadaşta belli ki % de değerlere bakıp karar vermemiş. Ayrıca sistemini de yazmamış. Zaten FPS düşmesi hali hazırdaki işlemcin yüzünden değil. Gidip alacağın 5600 sana şu an konuda bahsettiğin durum için yardımcı olmayacak. Kalkarsın dersinki oynadığım oyun şu işlemci kullanımım %90 zorlanıyor o zaman FPS düşüşlerin olur 5600 geç mantıklı derim.

Ezbere konuştuğumu sanmıyorum hocam o ekran kartı gayet yeterli bir ekran kartı Fortnite için isterse hafif bir overclock da yapsa daha iyi olabilir uzun bir süre RX 6600 kullandım hir sorun yaşamadım Ryzen 5500 ile OC yapıyordum genelde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı