Ryzen 5 5500'den 5 5600'e geçmek mantıklı mı?

Ezbere konuştuğumu sanmıyorum hocam o ekran kartı gayet yeterli bir ekran kartı Fortnite için isterse hafif bir overclock da yapsa daha iyi olabilir uzun bir süre RX 6600 kullandım hir sorun yaşamadım Ryzen 5500 ile OC yapıyordum genelde.
Beni anlayan kişi çok net anlar, konu sahibinin sorununu net okudum ve net anladım. Yardımcı olmak için yazdım. Bu saatten sonrası kimi dinleyeceği ona kalmış. Alsın 5600'ü bakalım 130-140 fps alıyormuş adamın monitör hz si 165 yukarısına çıkabilecek mi alsın görsün. Sorunu çözülmediğini kendi gözleriyle görsün.

Beni anlayan kişi çok net anlar, konu sahibinin sorununu net okudum ve net anladım. Yardımcı olmak için yazdım. Bu saatten sonrası kimi dinleyeceği ona kalmış. Alsın 5600'ü bakalım 130-140 FPS alıyormuş adamın monitör Hz'si 165 yukarısına çıkabilecek mi alsın görsün. Sorunu çözülmediğini kendi gözleriyle görsün.

Evet çözülmiycek dediğiniz gibi.

Demek istediğim olay bir işlemci alıp güzel bir fan alır ise güzel bir OC yapar hem ekran kartına hem işlemdiye o FPS'leri gayet rahat görebilir.

Evet çözülmiycek dediğiniz gibi.

Teşekkürler, arkadaşın hayalleri suya düşmesin tek amacım bilgilendirmek.

Zaten işlemci alması gereken kişi R5 5500 almasın R5 5600 alsın o konuyla alakalı hiçbir sorun yok. O FPS'lere çıkan yani senin dediğin OC'lu 25 FPS ve yukarısına çıkabilecek bir işlemci olarak görüyorsan 5600'ü sana daha fazla yorum yapmayacağım. FPS için işlemciden yürünmez dostum :D ekran kartından yürünür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, arkadaşın hayalleri suya düşmesin tek amacım bilgilendirmek.

Zaten işlemci alması gereken kişi R5 5500 almasın R5 5600 alsın o konuyla alakalı hiçbir sorun yok. O FPS'lere çıkan yani senin dediğin OC'lu 25 FPS ve yukarısına çıkabilecek bir işlemci olarak görüyorsan 5600'ü sana daha fazla yorum yapmayacağım. FPS için işlemciden yürünmez dostum :D ekran kartından yürünür.

Sadece işlemdi demedim ki zaden ekran kartından da bahsettim orada haklısınız siz haksısınjz demiyorum evet ben şahsen RX 6600'ü satıp üstüne 500 TL daha ekleyim 6600 XT alırdım ben 5500tl 'ye RX 6700 XT denk getirdim. Eğer öyle güzel bir fiyat denk getirirse bir üst modellere tanından yenmez.

Sadece işlemdi demedim ki zaden ekran kartından da bahsettim orada haklısınız siz haksısınjz demiyorum evet ben şahsen RX 6600'ü satıp üstüne 500 TL daha ekleyim 6600 XT alırdım ben 5500'e RX 6700 XT denk getirdim. Eğer öyle güzel bir fiyat denk getirirse bir üst modellere tanından yenmez.
Anladım tekrardan teşekkürler, saygılı ve nezaketli münazaranız için de ayrıca teşekkürler ederim.

@basimAC Bir noktaya kadar haklı sayılırsın da arkadaşın yaşadıklarını ben de 5500 kullandığım için daha iyi anlıyorum. Misal Pubg'de kalabalık ortamlara vs. atladığında oyunda droplar başlıyor. G-Sync'in falan hiçbir faydası olmadı. 5600'de de böyledir belki ama 5600 ile 5500 arasında L3 Cache'den kaynaklı gerçekten çok fark var. En basit haliyle Youtube'dan birkaç test izleyebilirsiniz. Ekran kartını daha çok kullanan oyunlarda öyle aman aman bir fark yok ama online rekabetçi dediğimiz oyunlarda fark inanılmaz. 8 fps fark eder falan demişsiniz ondan diyorum. Ki kendim de deneyim ettim 5600'ü bu sorunlarla karşılaşmadım. 5500 Zen 3 mimarisini tam anlamıyla kullanamıyor. Ryzen 5000 serisinin hakkını veren bir işlemci değil.

Bir noktaya kadar haklı sayılırsın da arkadaşın yaşadıklarını ben de 5500 kullandığım için daha iyi anlıyorum. Misal Pubg'de kalabalık ortamlara vs. atladığında oyunda droplar başlıyor. G-Sync'in falan hiçbir faydası olmadı. 5600'de de böyledir belki ama 5600 ile 5500 arasında L3 Cache'den kaynaklı gerçekten çok fark var. En basit haliyle Youtube'dan birkaç test izleyebilirsiniz. Ekran kartını daha çok kullanan oyunlarda öyle aman aman bir fark yok ama online rekabetçi dediğimiz oyunlarda fark inanılmaz. 8 fps fark eder falan demişsiniz ondan diyorum. Ki kendim de deneyim ettim 5600'ü bu sorunlarla karşılaşmadım. 5500 Zen 3 mimarisini tam anlamıyla kullanamıyor. Ryzen 5000 serisinin hakkını veren bir işlemci değil.
Zaten hemfikiriz işlemci kıyaslaması konusunda bunda bir problem yok. Buradaki amaç konu sahipleriyle az da olsa empati kurabilmek, adamın belki parası yok hem yaşadığı sorun işlemciyle alakalı değil. Gidip 5600 para verse 165hz üzerine çıkmayacak kasma hissini tekrar görünce hayal kırıklığına uğrayacak. Yoksa ileriye dönük bir işlemci alacaksa direkt ryzen 7 geçsin 5600 bile almasın.

Zaten hemfikiriz işlemci kıyaslaması konusunda bunda bir problem yok. Buradaki amaç konu sahipleriyle az da olsa empati kurabilmek, adamın belki parası yok hem yaşadığı sorun işlemciyle alakalı değil. Gidip 5600 para verse 165Hz üzerine çıkmayacak kasma hissini tekrar görünce hayal kırıklığına uğrayacak. Yoksa ileriye dönük bir işlemci alacaksa direkt Ryzen 7 geçsin 5600 bile almasın.

Evet hocam haklısınız ama ben sordum anakartımı da değiştirmek istiyorum dedi bütçesini söylemedi bütçeden yana kısıtlamam yok dedi yukarıda.

O yüzden bende yukarıda bütçe ile bir sıkıntı yok ise am 5'e geçebilirsiniz yazmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı