Ryzen 5 5500'den Ryzen 5 5600'a geçilir mi?

proddinex

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu anda şöyle bir sistem kullanıyorum:

Ryzen 5 5500 işlemcim özellikle işlemci ağırlıklı oyunlarda Valorant FiveM gibi oyunlarda FPS düşüklüğü yaşıyorum. Darboğaz yapıyor. Sizce değiştirmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 darboğaz yapmaz diye düşünüyorum.
Ona bakarsak 5500 normalde 4060 besliyor rahat. Yüksek ihtimal düşük ayarlarda oynadığı için darboğaz oluyor. Benzer mantıkla 5600 da yapar bir miktar.

Ona bakarsak 5500 normalde 4060 besliyor rahat. Yüksek ihtimal düşük ayarlarda oynadığı için darboğaz oluyor. Benzer mantıkla 5600 da yapar bir miktar.

Hangi ayarlarda oynadığını arkadaş söylerse daha iyi olur ve belki de işlemci değiştirmeye gerek bile kalmayabilir. Fakat ne sıcaklık değerlerini ne de oyunda işlemci ve ekran kartı kullanımını bilmiyoruz. O ayarları atarsa daha kesin konuşabiliriz.

Hangi ayarlarda oynadığını arkadaş söylerse daha iyi olur ve belki de işlemci değiştirmeye gerek bile kalmayabilir. Fakat ne sıcaklık değerlerini ne de oyunda işlemci ve ekran kartı kullanımını bilmiyoruz. O ayarları atarsa daha kesin konuşabiliriz.
Fivemde cpu kullanım 40 gpu kullanım 20 oluyor

Teşekkürler deneyiyim ama 5 5500'ü 1500 satsam 1500 daha ekleyip 5600 gecmem mantıklı degılmı Valorant gibi oyunlarda daha fazla FPS.

1500₺ satmaya değmez ölü fiyat. Ben R5 5500 işlemcimi 2K ya sattım ve 5600e geçtim. Şöyle iza edeyim beklentiniz önemli. Şu anda yaşadığınız durum zaten işlemci kaynaklı bir durum değil ekran kartı tam yükte kullanılmıyor. R5 5600e geçtikten sonra CS2 de droplar azaldı. Fakat ben beklentimi çok yüksek tuttuğum için 200FPS alıyorsam 300FPS almayı planlıyordum fakat öyle olmadı. Şu an 4.6GHz OC çalışıyor CS2'de 250-300FPS arası alıyorum. O yüzden ilk önce bütün durumları deneyin ve dediğimi yapın sonra içinize sinmez ise değiştirirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı