Ryzen 5 5500'den Ryzen 7 5700X e geçmeye değer mi?

Intel işlemci alamıyorum hocam AMD işlemci tercih etmek zorundayım anakartımdan dolayı.
Ankartıda değiştireceksiniz zaten. Fiyatı uçmasa 5700x3D önerirdim anakart değitirmeye gerek kalmazdı ama çok mantıksız bir fiyatta şu an.

Ölü soket ve RAM'e geçeceğine 7500F'li bir sisteme geçsin daha iyi. 6C/12T olması direkt işlemciyi alınmaz kılmıyor ki zaten 12100F'in 5500'ten daha iyi bir işlemci olması bunu kanıtlar nitelikte. Core ve Thread miktarı o kadar önemli değil oyun için, tekli çekirdek performansına bakılması gerek.
Evet alınmaz kılmıyor ama daha ucuza daha güçlü bir işlemci alabilirken pek bir mantığı yok. Bu bütçede alacağı AM5 anakart üste seviye bir şey olmayacağı için ileride upgrade yolu da pek açık sayılmaz zaten. Hali hazırda bütçesi ile alabileceği en iyisini alıp kısa vadede upgrade vs. uğraşmaz en azından.

14400F arada 4999 TL ye düşüyor B760 dün 3.5k civarıydı.
Bir eski nesil olması yanıltmasın, 13500 çok daha güçlü işlemci. Onu tercih etmesi daha mantıklı olur.

Ankartıda değiştireceksiniz zaten. Fiyatı uçmasa 5700x3D önerirdim anakart değitirmeye gerek kalmazdı ama çok mantıksız bir fiyatta şu an.

Evet alınmaz kılmıyor ama daha ucuza daha güçlü bir işlemci alabilirken pek bir mantığı yok. Bu bütçede alacağı AM5 anakart üste seviye bir şey olmayacağı için ileride upgrade yolu da pek açık sayılmaz zaten. Halihazırda bütçesi ile alabileceği en iyisini alıp kısa vadede upgrade vs. uğraşmaz en azından.

Bir eski nesil olması yanıltmasın, 13500 çok daha güçlü işlemci. Onu tercih etmesi daha mantıklı.

Ryzen 5 7500F daha iyi gibi sanki ya.

Hocam SSD de yenilemem gerekmiyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı