Ryzen 5500'den 5600'e geçmeye değer mi?

Üst düzey fark FPS oyunlarında olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında arkadaş FPS değil drop sorunu için istiyorum diyor zaten 144 Hz ise bir fark olmaz R5 5500 de CS Valorant'ta alır 200 FPS.

Aslında arkadaş FPS değil drop sorunu için istiyorum diyor zaten 144 Hz ise bir fark olmaz R5 5500 de CS Valorant'ta alır 200 FPS.
Drop sorunu için 5600'e geçmeye ne gerek var anlamadım. Sonuç olarak ortada oyun için yetersiz bir işlemci yok. Başka bir şeyden kaynaklanıyordur.
5500'den 5600'a geçerek drop sorunu çözülmez. ha belki işlemci de problem vardır orasını bilemem.

Genel olarak tüm oyunlarda ufak bir miktar da olsa FPS farkı oluşuyor, özellikle üst düzey ekran kartları ile 1080p oynuyorsanız yani sistemi darboğaza itiyorsanız Ryzen 5 5600 burada makası açıyor ki keza FPS oyunlarında ve özellikle Valorant'ta FPS'i adeta uçuşa geçiriyor. Bence Ryzen 5 5500 veya 3600 gibi bir işlemciniz varsa net değer bir yükseltme.

Thermalright Assasin Spirit 120mm v2 plus var ama soğutma performansını beğenmedim. Sizin attığınız soğutucu daha iyi olur mu?
Hocam o soğutucu gayet iyi bir soğutucu her ne kadar şu anki 0 fiyatını hak etmese de. 5600 için de fazlasıyla yeterli ve benim attığımdan daha iyi. Siz neden beğenmediniz soğutma performansını merak ettim.

Kaç Hz ekran kullanıyorsunuz? Ekran kartınız nedir? 5500 FPS oyunlarında drop yapacak kadar kötü bir işlemci değil. 5600 ile en büyük farkı %1'lik FPS'lerde yaşarsınız. Yani oyun daha yumuşak olur ama çok büyük fark olacağını sanmıyorum. Muhtemelen başka bir sorun var.

Hocam şu an monitörüm 144 Hz Asus VP249QGR ekran kartım RX 6600 ASUS DUAL
Kaç Hz ekran kullanıyorsunuz? Ekran kartınız nedir? 5500 FPS oyunlarında drop yapacak kadar kötü bir işlemci değil. 5600 ile en büyük farkı %1'lik FPS'lerde yaşarsınız. Yani oyun daha yumuşak olur ama çok büyük fark olacağını sanmıyorum. Muhtemelen başka bir sorun var.

Hocam o soğutucu gayet iyi bir soğutucu her ne kadar şu anki 0 fiyatını hak etmese de. 5600 için de fazlasıyla yeterli ve benim attığımdan daha iyi. Siz neden beğenmediniz soğutma performansını merak ettim.
Hocam anlamadığım şekilde 5500 ile yük altında 80 derece görüyor. (oda klimasız)

Hocam şu an monitörüm 144 Hz Asus VP249QGR ekran kartım RX 6600 ASUS DUAL

Hocam anlamadığım şekilde 5500 ile yük altında 80 derece görüyor. (oda klimasız)
Montajda veya macunda sorun olabilir. Aynı işlemci ile Dark X123 soğutucuyla 70 görmüyorum. Tabi yaz ayı ve oda sıcaklıkları çok büyük etken. 5500 ve 5600 için çok rahatlıkla yeterli bir model o soğutucu. Zaten oyunlarda vs. %100 yüke girdiği olmuyor işlemcilerin o yüzden 70 altında tutar o işlemciyi soğutucunuz.

Hocam şu an monitörüm 144 Hz ASUS VP249QGR ekran kartım RX 6600 ASUS Dual.

5500 aşırı ısınan bir işlemci değil. 80 dereceyi stok soğutucu ile görür anca. Bende 5600 stok soğutucuyla kullandığımda 85 derece altında çalışıyordu. Siz bir de Thermalright assasin spirit 120mm V2 Plus bu soğutucuyla gördüğünüzü söylemişsiniz. Ya montajda sorun var ya sistemde virüs var. 144 Hz ile Valorant'ta 144 FPS altına düşecek bir işlemci değil. Ortalama 200-300 arası almanız lazım. Bir de 80 derece olsa da fark etmez o işlemci o sıcaklıkta drop yapmaz. Montaj kontrolü zaten yapılması lazım ama ondan önce, Malwarebytes ile tam tarama yapmanızı tavsiye ederim.

Montajda veya macunda sorun olabilir. Aynı işlemci ile Dark X123 soğutucuyla 70 görmüyorum. Tabi yaz ayı ve oda sıcaklıkları çok büyük etken. 5500 ve 5600 için çok rahatlıkla yeterli bir model o soğutucu. Zaten oyunlarda vs. %100 yüke girdiği olmuyor işlemcilerin o yüzden 70 altında tutar o işlemciyi soğutucunuz.
5500 aşırı ısınan bir işlemci değil. 80 dereceyi stok soğutucu ile görür anca. Bende 5600 stok soğutucuyla kullandığımda 85 derece altında çalışıyordu. Siz bir de Thermalright assasin spirit 120mm V2 Plus bu soğutucuyla gördüğünüzü söylemişsiniz. Ya montajda sorun var ya sistemde virüs var. 144 Hz ile Valorant'ta 144 FPS altına düşecek bir işlemci değil. Ortalama 200-300 arası almanız lazım.
Hocam bu yazdığım derece %100 yük altında, oyunlarda 63-65 derece arası gidip geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı