Ryzen 5 5600 4060 Ti'lı sistem mi yoksa Ryzen 5 7500 4060'lı sistem mi?

konhgon7

Centipat
Daha fazla  
Dünden beri iyice kendi bütçeme uygun bir kasa bakıyorum ama çok kararsızım.
Beni 3 sene gibi bir süre idare edebilecek uzun vadede sıkmayacak bilgisayar arıyorum.
2 sistem arasında kaldım. Birisinde Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 Ti 16 GB varken diğerinde DDR 5'li bir sistem ve Ryzen 5 7500F, RTX 4060 8 GB var. Sizce hangisini almalıyım? DDR5 olan sistem ileriye dönük olduğu için onu düşünmüştüm. Ama Ryzen 5 7500F 3 sene sonra güncelliğini yeni kartlarla uyumluluğunu yitirir diye de korkmuyorum değil. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce DDR 5'li sistemi aldığım zaman ileride değiştireceğim şey bir tek ekran kartı olması mümkün mü?

R5 7500F olan sistem daha güncel ve ileride yükseltmeye müsait. Ben sonradan "parça almam, yükseltme yapmam" diyorsan R5 5600 ve 4060 ti daha fazla FPS verir ama mantıklı değil.

R5 7500F olan sistem daha güncel ve ileride yükseltmeye müsait. Ben sonradan "parça almam, yükseltme yapmam" diyorsan R5 5600 ve 4060 ti daha fazla FPS verir ama mantıklı değil.
Ekran kartı bence bu sistemde en yükseltmeye müsait parça. Bu yüzden ileride olurda bilgisayarımı yükseltmek istersem ekran kartını yükseltip diğer şeylere dokunmadan uğraşsız ve rahat yükseltme konforuna erişmek istiyorum. Bu yüzden kararsız kalmıştım.

Ekran kartı bence bu sistemde en yükseltmeye müsait parça. Bu yüzden ileride olurda bilgisayarımı yükseltmek istersem ekran kartını yükseltip diğer şeylere dokunmadan uğraşsız ve rahat yükseltme konforuna erişmek istiyorum. Bu yüzden kararsız kalmıştım.
O zaman R5 7500F ve 4060 olan sistem daha mantıklı.

O zaman R5 7500F ve 4060 olan sistem daha mantıklı.
Peki başka bir sorum daha olucaktı. Alacagim 4060 kartın modeli Palit. X8 girişi var. Bu kartı anakartımin x16 slotuna taktığım zaman çentikle sabitlenmiyor sanırım. Daha sonra eğilme vb yapar mı? Gpu tutucu gerekiyor mu?

Peki başka bir sorum daha olucaktı. Alacagim 4060 kartın modeli Palit. X8 girişi var. Bu kartı anakartımin x16 slotuna taktığım zaman çentikle sabitlenmiyor sanırım. Daha sonra eğilme vb yapar mı? Gpu tutucu gerekiyor mu?
Kart tutucu gerektirecek kadar büyük değil, bir şey olmaz. 3 fanlı olanlarda duruma göre gerekebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı