Kimse konuyu okumamış, ezberden cevap veriyor. Hayır, normal değil o sıcaklıklar. Elinizdeki soğutucudan daha kötü bir soğutucu kullanıyorum. Curve optimizer ve +200 frekans ile. 60 dereceyi geçmiyor. Muhtemelen macunu kalın sürdünüz ya da hava akışınız çok çok kötü.
Kimse konuyu okumamış, ezberden cevap veriyor. Hayır, normal değil o sıcaklıklar. Elinizdeki soğutucudan daha kötü bir soğutucu kullanıyorum. Curve optimizer ve +200 frekans ile. 60 dereceyi geçmiyor. Muhtemelen macunu kalın sürdünüz ya da hava akışınız çok çok kötü.
Hocam daha kasayı yeni aldım. Kasam ASUS TUF Gaming GT301. Masamın üzerinde açık bir şekilde duruyor. Macunumu kalın sürmedim aksine belki biraz ince olmuş olabilir ama sanmıyorum. Başka bir şey gelmiyor aklıma.
BIOS üzerindeki PBO'yu kullanıyorum hocam ilk yazdığımdaki ayarlar var.
İşlemci soğutucumu değiştirdiğimde macun neredeyse kalmamıştı (eski işlemci soğutucumda macunum olmadığı için 1-2 gün öyle kullanmak zorunda kaldım). Macun alınca sıcaklık değişimi olmadı gibi bir şey. Sanırım macundan kaynaklı bir problem olabilir dediğiniz gibi.