Ryzen 5 5600 Alınır Mı?

İndirim kovalamak istiyorum fakat, satıcıda benim için bir o kadar önemli. Trendyol'dan M2 SSD aldığımda bozuk çıkmıştı iade edip Hepsiburada'dan satın aldığımda SSD çalışmıştı. O yüzden, satıcıların kendi web sitenin satıcısı (HepsiBurada Amazon Örn.) olmasına özen gösteriyorum.
Satıcı Tebilon'du. Gayet iyiydi.

Teknobiyotik güvenemiyorum hocam :( . Daha önce yaptınız mı alışveriş? Kutusuz olduğu için 2.el gelir diye şüphem var da.
2. el satmıyorlar. Kutusuz işlemciyi Vatan Bilgisayar, Amazon gibi yerler bile satıyor.

Teknobiyotik güvenemiyorum hocam :(. Daha önce yaptınız mı alışveriş? Kutusuz olduğu için 2.el gelir diye şüphem var da.

Yaptım. Klavye aldım oradan. Ki yapmış olmama da gerek yok. Gayet güvenilirdir.

Bilgiyi bırakayım. Merak edenler baksın.

AMD-RYZEN-7000-2.jpg

Direkt 300$'ı liraya bile çevirsek 5000 liranın üzerinde bir para yapıyor 7600X. Ayrıca LGA tasarımına geçtikleri için anakart maliyeti arttı ve anakart fiyatlarına da bu durum yansıyacak. DDR5 platformunun getirdiği bir fiyat artışı da olacak. DDR5 RAM fiyatlarını da işin içine katarsak 7600X almak için dünya kadar masraf ile karşı karşıya kalacak çoğu kişi.

Direkt 300$'ı liraya bile çevirsek 5000 liranın üzerinde bir para yapıyor 7600X. Ayrıca LGA tasarımına geçtikleri için anakart maliyeti arttı ve anakart fiyatlarına da bu durum yansıyacak. DDR5 platformunun getirdiği bir fiyat artışı da olacak. DDR5 RAM fiyatlarını da işin içine katarsak 7600X almak için dünya kadar masraf ile karşı karşıya kalacak çoğu kişi.
Ki ülkemize de 300 dolar gibi bir fiyatla gelmesinin de hayalden öte olmadığını biliyoruz . 300 dolar şuan 5465₺ . Neredeyse bir bu kadar da vergi biner üstüne 8 9 binden aşağı satılmaz bence. Doların artma ihtimali de var tabii.

R5 5600 güzeldir, alınır. 7000 serisinin çıkmasına 15 gün kalmış. Bence bekleyebilirsin.
Fakat anakart + DDR5 bellekte alması gerekecek. Yani 5800X3D fiyatı kadar masraf olacak. Demek istediğim anlaşıldı sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı