Ryzen 5 5600 çok ısınıyor

Alternatif olarak;

AG400 tavsiye ederim, kendisi benim de kullanmış olduğum bir soğutucudur. Arada aşağı yukarı 100 lira var fakat AG400'ün CFM (hava akış değeri) daha yüksek. Tavsiyem AG400'dür.

DeepCool AG400 kullanıcısı olarak öneririm ama şu sıralar F/P olmadığı aşikar. Onun yerine arkadaşın da attığı SE-214-XT daha F/P bir tercih olabilir.

DeepCool AG400 kullanıcısı olarak öneririm ama şu sıralar F/P olmadığı aşikar. Onun yerine arkadaşın da attığı SE-214-XT daha F/P bir tercih olabilir.
Evet maalesef fiyatı artmış baya. Zamanında hatta Technopat'ta konu bile açmıştım o zamanlar 774₺ idi kendisi, ben de o dönemde almıştım. Fakat SE214XT de kargoyla beraber 1108₺'ye geliyor. AG400 ise 1200₺. 100₺ daha verilip AG400 alınması taraftarıyım ben.

Biliyorum ama ısınıp zarar gelmemesini daha çok isterim en kısa zamanda kule tipi soğutucuya geçmek mecbur oldu.

Mesajlarınız için herkese teşekkür ederim.

Isınıp zarar gelmesi şöyle olur. Stok soğutucu ile kullanırsan uzun süre işlemcinin ömrü kısalır. Uzun süre. Bugün veya yarın bir zarar geleceği anlamına gelmiyor. Örnek 4-5 sene belki belki 3 sene içinde bir sorun çıkartabilir. Bunu böyle düşünmek gerekiyor. Yarın işlemcine bir şey olacağının garantisi tabii yok. Yüksek sıcaklıkta kullanmanın sorunları zamanla oluşur.

Ryzen 5 5600 stok soğutucuyla ısınan bir işlemci, orta halli bir kule tipi soğutucu sorununuzu giderir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı