Ryzen 5 5600 CPU çok ısınıyor

Kaan Kayaalp

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Gaming X Rx6700xt
Ryzen 5 5600
Gigabyte B550m DS3H
Geil Orion 8x2 3000Mhz Ram
Mld M300 500Gb
Meslek
Öğrenci
RAM
Geil Orion 8x2 16GB RAM 3000 MHz
Anakart
Gıgabyte B550M DS3H
Herkese iyi sosyaller. Başlıkta da belirttiğim gibi işlemcim çok ısınmaya başladı bir anda, ve sebepsiz yere olmaya başladı. Masaüstünde 40-50 gibi derecelerde gezmesi gerekirken 80+ değerlere yükseliyor. Fanlarda bir problem yok, soğutmayı sağlıyorlar. Aynı zamanda şöyle bir durumda da var. BIOS ekranında ve Görev Yöneticisi ekranında işlemci normal sıcaklık değerlerine dönüyor. Bu olay bana çok garip geldi. CPU kullanımı, MHz değeri ve sıcaklığı olması gerektiğinden çok yüksek. Ne yapmalıyım, sorun sizce nedir? Stok fan takılı olduğunu söylemeyi unutmuşum bence fan ile alakalı bir problem değil ama yine de ekleyeyim.

Termal macun durumu nasıl yakında bakıma gittimi ve gerçekten garip ama her zaman BIOS sıcaklık verilerine güvenin Windows bazen kafa karıştırıyor.

Virüs girmiş olabilir mi diye şüpheleniyorum termal macun yenilemesi yapmadım ama bir anda böyle olması da çok saçma bios a veya görev yöneticisine girince sıcaklık aniden düşüyor sonra tekrar eski halini alıyor ve 80 85 gibi sıcaklıklara çıkıyor mhz ve usage değerleri de tavan tabiki.

Evet olabilir sistem yük altına giriyor ve bazı trojanlar görev yöneticisinde gözükmemek için isim değiştirir ya da komple kendisini kapatır.

Yüzde 58 kullanım var, stok fan takılı ve havalar hala sıcak. Şu an bu görüntüde aşırı ters bir durum yok. Ancak o sıcaklıklar her türlü fazla. Stok fan ile R5 5600 kullananlar, eninde sonunda kule tipi soğutucu almak zorunda kalıyor.

Bu görseli çekerken sistemin kullanılmadığına emin misiniz? Eğer mümkünse görev yöneticisinin işlemci bölümü seçili olacak şekilde ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Bir de stock soğutucular aşırı kötü RGB'li olan soğutucumu yoksa direkt stokmu.

masaüstünde bile bu kullanım yüzdesine sahip sıcaklıklar da bu şekilde görev yöneticisi fotoğrafı da atabilirim dediğim gibi orada sıcaklıklar düşüyor

Dediğiniz gibiyse muhtemelen virüs var.

görev yöneticisi sayfasını açınca kullanım sıcaklık mhz değerleri düşüyor

kaspersky indiriyorum bir yandan da tarama yapmak için

Ancak indirme işlemi google da herhangi bir sekme değiştirme işlemi bile yavaşlamış hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…