Ryzen 5 5600 için Snowman T6 Ultra yeterli mi?

weoji0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba stock fanda işlemcim 90 derece gördü diye, 1 yıldır boşta duran Snowman T6 Ultra fan taktım, MX-4 macun ile. İşlemci sıcaklığı yükte Max 73 görüyor Prime95 testinde, AIDA64 70 civarı, Valorant, CS, Apex tarzı oyunlar 65 geçmiyor. Stock fan takılıyken 85 görüyordu. Boşta hiç program açık değilken klimalı soğuk odada 28 derece orta sıcaklıkta odada 35 derece görüyordu. Değerler iyi mi? Snowman T6 ultranın sesi rahatsız ediyordu ama alıştım, ve fan ışıkları rahatsız ediyor, yazın orta kalite 2-3K ya sıvı soğutma alınır mı? Alsam bile değerler ortalama bu şekil mi olur, sesi + görüntüsü için bile sıvı soğutma almak istiyorum.

Sıvı soğutma tercih meselesi. Bence ekstra masraf. 224-xt soğutucuyla 5800x3d, oyunlarda 58 derecede çalışıyor, 1300rpm'de ve mx4 termal macun ile birlikte. Fanlar rahatsız ediyorsa onları değiştirmek daha ucuza gelir. Birde fanların ayarlarını biosdan yaparsanız hiç değiştirmeden şuanki fanlarla bile mutlu olabilirsiniz belki. 70-75 dereceye kadar sessis profil çıkartın zaten kule soğutucular jet motoruna dönmeden o sıcaklıkları düşük rpm olmasına rağmen soğutabiliyor. 75 dereceden sonra biraz daha agresif yaparsınız profili, fazla ısınmıyordur muhtemelen kule soğutucu kullandığınızdan.

Fan sesinden rahatsızsanız BIOS'tan CPU Fan tipini DC Mode yapın. Aynı soğutucuyla aynı işlemciyi kullanıyorum. Fan hızı yavaş iken RGB ışıkları (pek RGB'ye benzemese de) sönüyor. Fan hızı arttıkça ışık yoğunluğu artıyor. Ses tamamen kesiliyor. Çünkü sürekli yüksek hızda çalışmıyor böylelikle.

Dosya Ekleri

• 20221022_174229.jpg
    20221022_174229.jpg
    167,7 KB · Görüntüleme: 54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı