Ryzen 5 5600 OC nasıl yapılır? (Gigabyte GA-AX370M-Gaming 3)

Iventerth

Kilopat
RAM
Corsair Vengeance LPX 8GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Ekran kartı
XFX RX6600
Anakart
Gigabyte GA-AX370M-Gaming 3
İşlemci
R5 5600
İşlemci boşta 30-35, oyunda ise 50-55 aralığında. Nasıl O.C yaparım, yardımcı olur musunuz?
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C.

Hocam CS'de bazı haritalardamin FPS 144'ün altına düşüyor, anlık takılma hissediyorum.

OC'dan detaylı olarak anlamıyorum ancak bu takılmaları OC yaparak düzeltebileceğini sanmıyorum. Ekran kartın nedir?

OC yaparak anca işlemcinin, ekran kartının ömrünü kısaltırsın.

OC'dan detaylı olarak anlamıyorum ancak bu takılmaları OC yaparak düzeltebileceğini sanmıyorum. Ekran kartın nedir?

Sistem özelliklerimi yukarıda belirttim hocam (RX6600). Benchmark'ta avg fps: 300, min: 130.

OC yaparak anca işlemcinin, ekran kartının ömrünü kısaltırsın.

Soğutma konusunda bir problemim yok, minimal FPS artışı benim için yeterli zaten. Ömrünü kayda değer bir şekilde azaltacağını sanmıyorum. Sonuçta bu sistemi mezara götürmeyeceğim vakti gelince değiştiririm hocam. Önerileriniz için teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
Manuel OC yapabilirsiniz. Aynı işlemciyi sabit 4.60GHz de kullanıyorum. Çok basit. BIOS ayarlarından CPU ratio yu 46.00 olarak seçin. Alt kısımdan CPU Core voltage için tepe bir değer belirleyin örneğin 1.400.sonrasında Cinebench testine sokun. Eğer bilgisayar kapanmazsa teker teker düşürün kapanana kadar. Kapandığında bir önceki voltage ile bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Eğer soğutucunuza güveniyorsanız 4.70-4.80 gibi GHz değerleri de deneyebilirsiniz. Ama 4.60'dan sonra 1 2 FPS fark ediyor. Yani alacağınız sıcaklığa değmez.

Manuel OC yapabilirsiniz. Aynı işlemciyi sabit 4.60GHz de kullanıyorum. Çok basit. BIOS ayarlarından CPU ratio yu 46.00 olarak seçin. Alt kısımdan CPU Core voltage için tepe bir değer belirleyin örneğin 1.400.sonrasında Cinebench testine sokun. Eğer bilgisayar kapanmazsa teker teker düşürün kapanana kadar. Kapandığında bir önceki voltage ile bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Eğer soğutucunuza güveniyorsanız 4.70-4.80 gibi GHz değerleri de deneyebilirsiniz. Ama 4.60'dan sonra 1 2 FPS fark ediyor. Yani alacağınız sıcaklığa değmez.

Teşekkürler hocam. Manuel OC ile PBO'ya kıyasla daha mı yüksek FPS alırım peki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı