Ryzen 5 5600 overclock nasıl yapılır?

Furkan 23213

Femtopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5600 işlemcim var overclock yapmak istiyorum. Sistem özelliklerim:
İşlemci soğutucu ID-Cooling SE-214-XT 120mm termal macunum Arctis MX6.
Anakart'ım ASUS B550-MK2.
Ekran kartım 3060 Ti.

Bana kalırsa overclock yapmanın manası yok. İşlemci overclock ile +400 MHz bile verebilirsiniz ancak güç tüketimi ve sıcaklığı bir hayli yükselir. Dolayısıyla en sağlıklısı OC yapmamak olacaktır.

Bana kalırsa overclock yapmanın manası yok. İşlemci overclock ile +400 MHz bile verebilirsiniz ancak güç tüketimi ve sıcaklığı bir hayli yükselir. Dolayısıyla en sağlıklısı OC yapmamak olacaktır.

Oynadıgım birkaç oyun işlemci ağırlıklı ve açıkçası fps tatmın edici seviyede değil

Ekran kartım 3060 Ti.

Curve Optimizer + over clock deneyebilirsin ufak miktarlarda. Ryzen Master'la denersin birkaç ayar sonra BIOS'a geçirirsin ama ben overclock tecrübem olmadan o işlemciye o soğutucuyla overclock yapamamıştım silikon kalitesi berbatmış muhtemelen. Olmazsa PBO aç takıl. Test olarak da OCCT veya FurMark tavsiye ederim Prime 95 çok gereksiz zorluyor.

Ekran kartım 3060 Ti.

%5 10 performans farkı için 80 90 dereceler çok gereksiz ve anlamsız olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhtemelen bakmışsındır ama yine de atayım izlemediysen bu videoya mutlaka bak dostum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhtemelen bakmışsındır ama yine de atayım izlemediysen bu videoya mutlaka bak dostum.

Bir sorum daha olacaktı overclock için mevcut soğutucu yeter mı hocam?

Son düzenleme:
Bir sorum daha olacaktı overclock için mevcut soğutucu yeter mı hocam?

Dediğim gibi ben yapamadım o soğutucuyla ama sebebi benim tecrübesizliğimden olabilir. Silikon kalitesine göre de değişebilir zaten kesin cevabı olan bir soru değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı