Ryzen 5 5600'te FPS düşmemesi için nasıl overclock yapılmalı?

GoldenExp

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Mech RX 6700 XT / Ryzen 5 5600 / MSI A520M-A PRO / MLD M300 1TB M.2 SSD / Hikvision E100 512 GB SATA SSD / Dark X123 İşlemci Soğutucu / Corsair CV550 550W 80+ Bronze / Dark Gt Kasa
RAM
GSKILL Ripjaws 16GB 3600MHz
Ekran kartı
MSI Mech RX 6700 XT
Anakart
MSI A520M-A PRO
İşlemci
Ryzen 5 5600
Dostlar Valorant'ta gereksiz şekilde düşük olan FPS'mi arttırmak için işlemcime overclock yapmak istiyorum. Destek olma şansınız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pbo ayarı yapın dostlar.

asdsa.PNG
dfsa.PNG

Hocam eğer PSU'nuza ve soğutmanıza güveniyorsanız AMD Ryzen Master'dan rahatlıkla OC yapabilirsiniz.

1768599368411.png

Ryzen Master yükledikten sonra Basic View penceresini açın ve bu ayarları yapın. 1 saate yakın optimizasyon testi yapar. Açılır bir pencerede Offset ayarı sorarsa -20 yeterli gelecektir. Başında ve sonunda size birkaç kere restart attırabilir program.

Hocam eğer PSU'nuza ve soğutmanıza güveniyorsanız AMD Ryzen Master'dan rahatlıkla OC yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2641699

Ryzen Master yükledikten sonra Basic View penceresini açın ve bu ayarları yapın. 1 saate yakın optimizasyon testi yapar. Açılır bir pencerede Offset ayarı sorarsa -20 yeterli gelecektir. Başında ve sonunda size birkaç kere restart attırabilir program.
Hocam ryzen master hata veriyor uyumlu değil overlclocka diye

benim anakartımda bu ayarlar var mı hocam?

@GoldenExp, A520 anakartta OC ve PBO yapılamaz, kapalı.
Hocam herhangi bir yolu yok mu ? Ben valorantta 250 civarı fps alıyorum ve bazen 160'lara düşüyor. Aynı işlemci fakat 3060ti ekran kartlı arkadaşım 400 fps altına düşmüyor.

Dostlar Valorant'ta gereksiz şekilde düşük olan FPS'mi arttırmak için işlemcime overclock yapmak istiyor.

Eki Görüntüle 2641699

Ryzen Master yükledikten sonra Basic view penceresini açın ve bu ayarları yapın. 1 saate yakın optimizasyon testi yapar. Açılır bir pencerede offset ayarı sorarsa -20 yeterli gelecektir. Başında ve sonunda size birkaç kere restart attırabilir program.

Hocam senin bilgin var gibi BIOS'tan tüm olasıılıkları denedim 5 saat boyunca en ufak OC'ye bile PC loopa giriyor sadece PBO enabled yapabildim bu uygulama iş yapar mı Cinebench de 61 derece.

Bana da yardımcıı olabilir misiniz anakart B450 M.2 Pro Max.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı