Ryzen 5 5600 overclock yapma

Hocam merhaba bende de aynı ekran vardı var 5600 işlemci ve stok sogutucu var. CS 2 oynuyorum biraz işlemciye OC yapmak istiyorum öneriniz nedir acaba?
Deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz ancak. Statik OC yapmanızı öneririm. İşlemci silikon kalitenizin ve anakartınızın kalitesine bağlı nasıl sonuç alacağınız.

Deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz ancak. Statik OC yapmanızı öneririm. İşlemci silikon kalitenizin ve anakartınızın kalitesine bağlı nasıl sonuç alacağınız.
şuanda stok soğutucum var. önce onu değiştirmek istiyorum. anakartım ve işlemcim sizle aynı am4 kullanıyorum hangi soğutucuyu önerirsiniz ?

PBO +200 MHz, PBO limits motherboard, PBO scalar Auto, throttle limit 90, co -15 şeklinde bir test daha yapayım dedim. R23 testinde çoklu çekirdek 11550'yi gördü(ilk defa), tek cekirdek ise 1510 falan. Bunun üstüne çıkmıyor hiçbir türlü bu nedenle bu ayarlar iyi gibi, soğutucu düzgün olsa biraz daha atardı ama şu anlık böyle. CPU-Z'de de çoklu da ilk defa 5020 gördü, tekli de ise 640. 4.45 GHz haliyle de ayni sıcaklığı alıyordum, 4.65'te de aynı alıyorum, vermiş olduğu puan artışlarına göre gayet iyi.

Senin ilacın bende. 😄

@edward48 şu konuya bir göz at.

Son düzenleme:
şuanda stok soğutucum var. önce onu değiştirmek istiyorum. anakartım ve işlemcim sizle aynı am4 kullanıyorum hangi soğutucuyu önerirsiniz ?
Işıklı; Thermalright Peerless Assassin 120 SE Argb İşlemci Hava Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri

Işıksız; Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 6 x 6mm Isı Borulu 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Ek olarak anakart üzerindeki MOSFET'ler için soğutucu alüminyum blokları öneriyorum.

Şu setten 4 tane alınca tüm MOSFET'leri kapatmaya yetiyor.

hocam
Işıklı; Thermalright Peerless Assassin 120 SE Argb İşlemci Hava Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri

Işıksız; Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 6 x 6mm Isı Borulu 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Ek olarak anakart üzerindeki MOSFET'ler için soğutucu alüminyum blokları öneriyorum.

Şu setten 4 tane alınca tüm MOSFET'leri kapatmaya yetiyor.
hocam sıvı soğutucu aldım yükte 60-65 derecelerde calıısıyor suanda ne yapmam lazım?

hocam

hocam sıvı soğutucu aldım yükte 60-65 derecelerde calıısıyor suanda ne yapmam lazım?
Hangi model sıvı soğutucu? Default ayarlarda mı? Yükte derken hangi stres programını kullanıyorsunuz? Hangi termal macunu kullandınız? Overclock yaparken rehberlik almak istiyorsanız her türlü detayı vermek durumundasınız.

Yeni konular

Geri
Yukarı