Ryzen 5 5600 overclock yapmaya değer mi?

Vallahi Ekran kartı: AMD 6750XT, yani ortalama bir şey. Çoğunluğunuz yapma diyor, default ayarlara döneyim o zaman BIOS'tan.
Ryzen Master'dan Auto OC ayarıyla optimizasyon yapabilirsiniz. Öyle daha iyi olur, sadece frekans artar gerektiği zamanlarda +200 şeklinde. Yüksek frekans hoş gözüküyor ama şartlar karşılanmazsa üzebilir.

Ryzen Master'dan Auto OC ayarıyla optimizasyon yapabilirsiniz. Öyle daha iyi olur, sadece frekans artar gerektiği zamanlarda +200 şeklinde. Yüksek frekans hoş gözüküyor ama şartlar karşılanmazsa üzebilir.

Ryzen Master'in stabil OC yaptığını hiç görmedim, açıkçası.

Hocam, Forza Horizon 4'te 45 FPS kazanmıştım, yanlışım yok eminim. 5-10 FPS çok minimal bence.
Böyle bir şey imkansız. En iyi silikon bile sana denk gelse bu kadar artış elde edemezsin. Ayrıca dediğin gibi bir durum olsaydı herkes OC'a abanırdı, 45 FPS ne demek farkında mısın? 6700 ile 7700 XT arasında bile 45 FPS fark yoktur.

30 dakika bir süre bilgisayarı tamamen boş bırakınca gayet iyi yapıyor aslında. 1.23V 4.65GHz yapmıştı. Normal şartlarda 4.65GHz için 1.28V falan vermek gerekli.

Prime95 veya Prime95 tabanlı Core Cycler testinde çöker büyük ihtimal. Gerçi her şey silikonda bitiyor, stabiliteden emin olmak için 17 saat test etmiştim kendi işlemcimi, silikonum pek iyi değil. Statik OC ile 4.65 görmek için 1.40v üzeri vermem gerekiyor.

Prime95 veya Prime95 tabanlı Core Cycler testinde çöker büyük ihtimal. Gerçi her şey silikonda bitiyor, stabiliteden emin olmak için 17 saat test etmiştim kendi işlemcimi, silikonum pek iyi değil. Statik OC ile 4.65 görmek için 1.40v üzeri vermem gerekiyor.
Prime95 Small FFT testi mi ne yapmıstım hocam, hicbir hata almadım. Sizinki de takozmuş yahu :D Konu sahibi hocamın öyle değildir muhtemelen. Benimkinin tek çekirdeği 5.2GHz çalıştı ama tüm çekirdek 5 GHz'de masaüstüne geçemedim daha.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı