Ryzen 5 5600 sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan Romaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 794
İşimi göreceğini biliyorum, fakat anakart 128 GB destekliyor. Şimdi almışkende tek slota 32 alıp birkaç sene sonra lazım olursa ekleme yaparsam tekrar RAM'e para vermemek için böyle bir karar verdim. 128 GB RAM isteyecek bir oyunu bu sistem yüksek ihtimalle kaldırmayacaktır ama yine de 32 alacağım.

Evet, fakat mesela 1 işlemci fanındansa 3 egzoz fanı daha verimli olmaz mı?

Tek slot 32 RAM ne kadar sağlıklı olabilir (2x16 yerine) bilemiyorum hocam.

Evet, fakat mesela 1 işlemci fanındansa 3 egzoz fanı daha verimli olmaz mı?
Onları işlemciye takamazsınız. O kule tipi olan(tek olan) sadece işlemciyi soğutur. Yaza doğru ihtiyaç olacaktır.

En azından 2x16 alın. 2x32 yaptığınızda hiç bir şey olmaz. günlük kullanıcı için toplamda 32 bile fazla.

Onları işlemciye takamazsınız. O kule tipi olan(tek olan) sadece işlemciyi soğutur. Yaza doğru ihtiyaç olacaktır.
Nasıl yani, öbürüde aynı mantıkla çalışmıyor mu?
1705774975855.png

// Görsel benim değil.
Benim anladığım ikiside metal kısmı soğutup işlemcinin soğumasına yardım ediyor. CPU fanları hakkında çok bilgim yok açıkçası.

En azından 2x16 alın. 2x32 yaptığınızda hiç bir şey olmaz. günlük kullanıcı için toplamda 32 bile fazla.
Oyun oynayacağım, sanırım dediğiniz gibi 2x16 almak daha mantıklı olacak.

Nasıl yani, öbürüde aynı mantıkla çalışmıyor mu?
1705774975855.png

Benim anladığım ikiside metal kısmı soğutup işlemcinin soğumasına yardım ediyor. CPU fanları hakkında çok bilgim yok açıkçası.
Ne kadar iyi olur bilmiyorum. Tabii bu konuda kendini kanıtlamış soğutucuları almanız daha mantıklı geliyor bana. Daha iyi bir cevap için bu konuda benden daha bilgili olan @ProximusTwo hocama sormak isterim tabii.

Yeni oyunlar yavaş yavaş artık 16yı geçmeye başlıyor, ondan dolayı almışken 32 alayım diyorum.
Olabilir hocam. Tabii en kısa zamanda o pc'ye bir 4060ti takarsanız tadından yenmez:)

@Romaa Bu büyük ihtimalle çok ağırdır ve çok dandiktir. Ömrü çok kısa olacaktır ve ağırlığı başta anakart olmak üzere, diğer parçalara zarar verebilir. Böyle markaları tercih etmeyiniz.

Ne kadar iyi olur bilmiyorum. Tabii bu konuda kendini kanıtlamış soğutucuları almanız daha mantıklı geliyor bana. Daha iyi bir cevap için bu konuda benden daha bilgili olan @ProximusTwo hocama sormak isterim tabii.

Olabilir hocam. Tabii en kısa zamanda o pc'ye bir 4060ti takarsanız tadından yenmez:)
Yok hocam valla, ben de çok isterim ama ekran kartını yeni aldım zaten 1 sene olmamıştır. Belki bir kaç seneye olabilir tabii.

@Romaa Bu büyük ihtimalle çok ağırdır ve çok dandiktir. Ömrü çok kısa olacaktır ve ağırlığı başta anakart olmak üzere, diğer parçalara zarar verebilir. Böyle markaları tercih etmeyiniz.
Çok teşekkürler hocam, attığınız soğutucu yeterli olacaktır değil mi?

@tosbacık Basit bir kule tipini iki üç kuruş için yurt dışından getirtmenin manası yok ve iki üç kuruş kazanıp kazanamayacağın da belli değil. Bu fiyatta Assassin King varken yüzüne bakılmaz AK400 ve AG400'ün.

Çok teşekkürler hocam, attığınız soğutucu yeterli olacaktır değil mi?
Tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı