Ryzen 5 5600 undervolt nasıl yapılır?

Tabi her işlemci farklıdır ama mantık aynı hocam. En azından nasıl yapıldığı ile ilgili bir fikir oluşur. Ben de 5600 aldım bir hafta oluyor, dediğim şekilde all core negative -30 yaptım boost olarak da +200mhz ayarladım gayet stabil çalışıyor 4.65 ghz de.

5000 serisinde PBO varken manuel overclock yapmaya gerek yok ayrıca.
kardeşim bende ryzen 5 5600 kullanıyorum anakartım gigabyte b450 s2h v2 işlemcimi 4.6 ghz ye çıkarmak istiyorum nasıl undervolt yapmam lazım biosdan ryzen masterdan yaptım fakat performans kaybı oluyo mhz artırmama rağmen biosdan daha iyi diye araştırdım manuel oc bölümünden 4.6 ghz 1.200 voltaja kadar tek tek denedim kapndı pc şu anda 1.212 ile test yapıyorum fakat testlerimde ekran kartınıda tam yüke koyuyorum ki içerdeki sıcaklık artınca kapancakmı diye ya 1.212 de bundada olmasada 1.225 de sabit kalacağını düşünüyorum fakat undevolt yapmak istiyorum ben senin gibi 200 mhz artırıp nasıl yapmam lazım bu arada şu anda sıcaklıkla kasamın ön camı cam kapalı olmasına rağmen sıcaklıklar bu yönde işlemci soğutucum snowman t6 ultra thermal macunda thermal grizzly hydronaut
resim de hem ekran kartım hemde işlemcim tam yükde şu anda yapıyorum testi bu arada

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-11 015226.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-11 015226.png
    545 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
Bu işlemciyi CPB kapatarak 10-15 derece soğutmak mümkün değil mi arkadaşlar? Yakın zamanda ekstra soğutucu almayacağım stok fan ile kullanmayı düşünüyorum. İşlemci yeterince güçlü olduğu için OC yapmayacağım sıcaklığı dizginlesem kâfi.

Bir de bu işlemciyle termal macun almaya gerek yok sürülü geliyor demişler doğru mu?

Bu işlemciyi CPB kapatarak 10-15 derece soğutmak mümkün değil mi arkadaşlar? Yakın zamanda ekstra soğutucu almayacağım stok fan ile kullanmayı düşünüyorum. İşlemci yeterince güçlü olduğu için OC yapmayacağım sıcaklığı dizginlesem kâfi.

Bir de bu işlemciyle termal macun almaya gerek yok sürülü geliyor demişler doğru mu?
Stok fanın üzerinde sürülü geliyor termal macun.

Peki ilk sorum hakkında ne diyebilirsiniz CPB kapamak+Stok fan 70c derecelerde tutar mı sıcaklığı?
Hiçbir ayar yapmadan 90-95 dereceleri görüyordu. 0.15 voltaj düşüklüğü verip, GHz'yi 4'e sabitleyince 75 dereceyi geçmiyor şu an. Performanstan bir kayıp da yaşamadım. CPB'ye hiç ellemedim bu arada, açık duruyor.

Hocam çünkü dünkü attığın fotoğraflardan birinde PBO OverDrive scalar 2X yapmıştın, ona dokunmamak gerekiyor mesela. Bence dediğim gibi tertemiz default ayarlara dön öyle bir dene. Gözden kaçmış bir ayar çökmeye sebep oluyor olabilir.

Selamünaleyküm reis, burada mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı