Ryzen 5 5600 Valorant'ta 77 derece

Kötü bir değer değil ama iyide diyemem normal gibi. İşlemci değişikliği sonrası kaliteli bir macun sürdün mü? Benim emektar Q9550 bile yük altında 74-75leri geçmiyor oda 0.20 GHz OC lu hali ile tabii bu değerler için güzel bir macun ve soğutucu taktım.

Hayır stok macun ve stok soğutucu ile kullanıyorum.

Valorant eğer ayarlarınız en yüksekteyse gayet normal değerler, 70 derece ekran kartı için ve 77 derece işlemci için normal değerler.

Ayarlar en düşükte eski işlemcimde de en düşükte kullanıyordum.

Ryzen Master üzerinden curve optimizer mode u per Core yapıp optimizasyonu başlat 50-55 dakika civarı sürüyor test. Ondan sonra curve optimizer i aç. En az 15-20 derece fark eder ve stabil şekilde kullanırsın. Undervolt ile bile bu kadar iyi ayar yapamazsın konuya çok hakim değilsen.

Deneyeceğim teşekkür ederim.
Bu arada herkese zaman ayırıp cevap verdiği için teşekkür ederim.

Ben hiç alışkın değilim bir de FPS arttığı için diye düşünüyorum ekran kartı da ısınıyor.

Aslında sıcaklıklar normal ve stok soğutucuda olduğuna göre çok normal ve havalar hala sıcak.

Yine de sıcak geliyorsa sana kule tipi soğutucu ile çözebilirsin.

İyi bir kule tipi alabilirsiniz stok soğutucuda normal değerler bunlar.

Birkaç aya almayı düşünüyorum ya da önümüzde ki yaz alırım teşekkürler.

Son düzenleme:
Kule tipi soğutucu alın.

Almam gerekiyor ileride alacağım dediğim gibi.

Ryzen Master üzerinden curve optimizer mode u per Core yapıp optimizasyonu başlat 50-55 dakika civarı sürüyor test. Ondan sonra curve optimizer i aç. En az 15-20 derece fark eder ve stabil şekilde kullanırsın. Undervolt ile bile bu kadar iyi ayar yapamazsın konuya çok hakim değilsen.

Bunu yaptıktan sonra 60 derecenin üstünü görmedi çok teşekkürler. Biraz FPS düştü 50 FPS civarı ama serin çalışması daha iyi benim için.

Denim mi bende xd.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı