Ryzen 5 5600 ve RX 6700 XT sistem oyun oynarken restart atıyor

feanorelx

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
XPG 4x8 3200 MHz
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX 6700 XT
Anakart
ASUS TUF B450m Plus 2
İşlemci
Ryzen 5 5600
Selam dostlar, son 2-3 aydır bilgisayarım ara ara kendi kendine resetleniyor. 1 ay önce falan oyunları açıp 10-15 dakika oynadıktan sonra çok fazla reset atmaya başladı. FC26'da bile reset atıyordu. 1 ay önce problem çok yaşanmaya başlayınca sistemi testlere soktum. Ayrı ayrı tüm parçaları yük altında test ettim fakat PC hiçbir şekilde kapanmadı. Kasayı açıp ekran kartını söküp geri taktım ve bu problem ortadan kalktı. Fakat PC dün BF6 oynarken tekrar reset atmaya başladı. Acaba güç kaynağım mı yeterli değil çünkü pek kaliteli bir PSU değil. Ekran kartında sorun varsa ayvayı yedim gibi.
PSU: Thermaltake Litepower 650W.

Hocam PSU'dan olabilir ben aynı sorunu yaşamıştım önceki bilgisayarımda 750W PSU almıştım sorun çözülmüştü.

Hocam PSU'dan olabilir ben aynı sorunu yaşamıştım önceki bilgisayarımda 750W PSU almıştım sorun çözülmüştü.

Evet hocam bana da öyle gibi geliyor çünkü ara ara yük altında reset atıyor. OCCT testlerinde hiç reset atmadı ama demek ki oyunlarda yaşanıyor gibi. Bu güç kaynağını zamanında 300 liraya eski kasam için almıştım da meğerse dandikmiş.

Hocam değiştirin bir deneyin en kötü psunuzu değiştirmiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…