Ryzen 5 5600 vs 5600X

scoutt

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Geçenlerde aldığım hazır sistemin işlemcisini Ryzen 5 5600'den 5600X'e 100 TL farkla yükselttim fakat bazı kişiler 5600'ün daha iyi olduğunu söylüyorlar. Güç tüketimi, FPS ve sıcaklık (stok fan ile) değerler arasındaki fark nasıldır?

Hem 5600 hem 5600X stok fanla kullanılmaz. 100 TL farkla yükseltmeniz gayet iyi ama belirttiğim gibi 500-600 TL'lik bir kule tipi fan gerekecek.

İleride kule tipi almayı düşünüyorum fakat 2-3 aylık süreçte ne gibi farklar olur hangisi daha çok ısınır, hangisi daha iyi FPS verir veya hangisi daha çok çalışır yüzde olarak bu arada ekran kartım 4060 yani hangisi bu kartla daha iyi çalışır demek istiyorum kısaca.

İleride kule tipi almayı düşünüyorum fakat 2-3 aylık süreçte ne gibi farklar olur hangisi daha çok ısınır, hangisi daha iyi FPS verir veya hangisi daha çok çalışır yüzde olarak bu arada ekran kartım 4060 yani hangisi bu kartla daha iyi çalışır demek istiyorum kısaca.
Siz bu iki işlemciyi de UV yapmadan stok fanla zaten kullanamazsınız. Direkt sıcaklıklar tepeyi görür. X varyantı OC açısından daha potansiyelli ama soğutucu alana kadar sizi ilgilendiren bir durum değil.

Siz bu iki işlemciyi de UV yapmadan stok fanla zaten kullanamazsınız. Direkt sıcaklıklar tepeyi görür. X varyantı OC açısından daha potansiyelli ama soğutucu alana kadar sizi ilgilendiren bir durum değil.

Peki hocam bu iki işlemci için ortlama sıcaklık kaç? Arkadaşım 85 dereceyi gördü (setup kurarken arkada 32 chunk + shadderlı MC oynuyordu)

Peki hocam bu iki işlemci için ortlama sıcaklık kaç? Arkadaşım 85 dereceyi gördü (setup kurarken arkada 32 chunk + shadderlı MC oynuyordu)
Stok fanla tam yükte rahatlıkla 80 üstü. Kasa, oda sıcaklığı gibi durumlar sıcaklığı ayrıca etkiler.

5600'de stok fanla oyunlarda 96 dereceyi görüyordu. Shaderli Minecraft'da dediğiniz gibi 85 derece civarındaydı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı