Ryzen 5 5600'de 90 derece normal mi?

Peki bu yazı çıkarır mı bu stok soğutucu

Soğutucu tek seferlik bir masraf benim aldığım soğutucu 2 yıl oldu tık demedi. 1600'e almıştım sanırım 2800 olmuş şu an benim kullandığım çok memnunum masraftan kaçmayacaksın onu öğrendim ben bilgisayar işinde. Gigabyte RTX 3060 Eagle aldım ucuz diye ucuz etin yahnisi dediklerini yaşadım kart soğumuyor.

Kasa derken masaüstü kategorisi olarak bahsetmiştim hocam. Konudaki bütün cevapları incelemedim eğer cevabı varsa mazur görün. Temizlik, termal macun ve bakım ne zaman yapıldı?
macunu 4 gün olması lazım temizlikte macunu değiştirden sonra toz alımı diyebiliriz fanları ıslak mendılle alma tarzı

macunu 4 gün olması lazım temizlikte macunu değiştirden sonra toz alımı diyebiliriz fanları ıslak mendılle alma tarzı
işlemci fanını almayı unutmustum ama böyle üflemıstım ona tek gece aklıma geldı sonra o

Aynı işlemciyi stok fan + stok macun ile Cooler Master Masterbox Mb520 kasayla kullanıyorum 3 önde 1 arkada fan var. İşlemcime göre düşük seviye kalan rx570 ekran kartımında %100 yük altında sabit 75-80 derecelerde gezmesine rağmen işlemcim maksimum 76 derece gördü bu zamana kadar lakin bu sıcaklık kasanın yan camının takılı olmadığı haliyle. Yani kasa tamamen kapalı değil. İşlemciyi ilk aldığımda kasanın tamamen kapalı olduğu şekilde örneğin Valorant sınırsız fps ve en düşük grafik ayarlarında testi yaptığımda 81-82 derece gördüm. Fakat kasanın yan tarafını söküp kullandığımda dediğim gibi hiç 76 dereceyi geçmedi. Bence sıcaklık derecen hiç normal değil. PUBG gibi oyunlarda da 72-73 dereceleri şu an geçmiyorum. Kasayı kapalı kullansam belki 78-79-80 görebilirim.

Şu an odamın sıcaklığı 39 derece onun da bilgisini geçeyim.

Macunu tekrar yaptım, bu sefer daha düzenli bir şekilde uyguladım. 10 dakikalık bir test yaptım ve sıcaklık maksimum 87°C'yi gördü. Sizce bu sefer hâlâ bir sorun var gibi duruyor mu?

1753903757344.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı