Ryzen 5 5600G OC önerisi

Hocam hızı ve voltajı kaç yapayım şuan? Tekrardan 2200 ve 1.150V'a çekmeyi düşünüyorum.
Nasıl yapacağım hakkında en ufak fikrim yok.

OCCT testini yapıyorum şuan hocam ayrıca. 3 dakika oldu bir sorun yok. 30 dakikalık süreyi doldurana kadar bekleyeceğim.

Voltaj için bir şey diyemem, silikon kalitesine göre değişir. Frekansı 2100-2200 MHz civarlarında tutup voltajı minimuma çekmeniz iyi olur. Stabil olduğundan eminseniz şimdilik dediğiniz ayarlarda durabilir.

RAM için ben yardımcı olurum. Şu programlar lazım:

RAM ayarlarını, bellek kontrolcüsü ayarlarını ve voltajları görmek için.

RAM ayarlarını test etmek için.(Extreme1@anta777 seçin.)

Bellek kontrolcüsü stabilitesini test etmek için.(Large FFTs seçip 10-15 dakika çalıştırmalısınız, şimdi yapmanıza gerek yok.)

Prime95 testi çalışırken bellek kontrolcüsünün stabil olup olmadığını anlamak için.(Yalnızca sensörler seçerek kurun. Test esnasında "Windows Hardware Errors" kısmında hep 0 yazmalı.)

RAM zamanlamaları BIOS'un "Advanced DRAM Configuration" sayfasındadır yüksek ihtimalle.

OCCT testi çalışırken ortadaki sensörler kısmından SOC voltajının kaç gözüktüğüne bakar mısınız?

Eki Görüntüle 1844380
Hocam 2400 MHz yazan yer arada bir böyle 0'a düşüyor. Tekrar 2400 oluyor sonra.

SOC Load Line Calibration ayarını Level 2 yapmayı deneyin. Stabil olmadığından da böyle yapıyor olabilir. 2200 MHz 1.15V'da ve SOC LLC ayarı dediğim gibiyken kontrol edebilirsiniz.

SOC voltajı böyle.

Yanlış yeri atmışsınız. Ekran kartı ile ilgili bu. Bir de Volt cinsinden olanı atmalısınız, Watt değil.

Test bitti ve hiçbir sorun çıkmadı.
SOC Load Line Calibration ayarını Level 2 yapmayı deneyin. Stabil olmadığından da böyle yapıyor olabilir. 2200 MHz 1.15V'da ve SOC LLC ayarı dediğim gibiyken kontrol edebilirsiniz.
Nasıl level 2 yapacağım?

2200 MHz ve 1.150V'a geri çektim.

Eki Görüntüle 1844391
Test bitti ve hiçbir sorun çıkmadı.

Nasıl level 2 yapacağım?

BIOS arama menüsüne SOC LLC ya da SOC Load Line Calibration yazarak bulabilirsiniz. Ya Level 1-2-3-4 ya da Regular-Medium-High-Extreme diye geçer. 2 veya Medium seçin.

2200 MHz ve 1.150V'a geri çektim.

10 dakika civarı OCCT 3D Standard testinde dursun, drop yemiyor ve hata almıyorsanız RAM'e bakabiliriz.

10 dakika civarı OCCT 3D Standard testinde dursun, drop yemiyor ve hata almıyorsanız RAM'e bakabiliriz.
3D Standard testine nereden sokabilirim? Start'a bastığımda başlayan test o mu?

BIOS arama menüsüne SOC LLC ya da SOC Load Line Calibration yazarak bulabilirsiniz. Ya Level 1-2-3-4 ya da Regular-Medium-High-Extreme diye geçer. 2 veya Medium seçin.
Hocam BIOS'un hangi kısmında oluyor? OC kısmında mı?

Hocam BIOS'ta SOC aratmamda dediğiniz şey çıkmadı. COU Loadline Calibration Control var ve Mode 3'te. Mode 8'e kadar var.

CPU NB LLC var ve Auto'da. Mode 8'e kadar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…