Ryzen 5 5600G OC önerisi

Yaptım hocam. Şimdi yeniden başlıyor bilgisayar. 3D Standard testine sokacağım birazdan.

Testte şuan hocam. 10 dakika boyunca tutacağım. Atmamı istediğiniz bir yer var mı?

@the Prodigy 10 dakika geçti ve bir sorun çıkmadı hocam. Şimdi ne yapacağım?

Bir kaç dakika oyunu oynadım ve bir soruna rastlamadım. Sadece sistem yetmediği için oyun kasıyor ve drop giriyor.

Son düzenleme:
Yaptım hocam. Şimdi yeniden başlıyor bilgisayar. 3D Standard testine sokacağım birazdan.

Testte şuan hocam. 10 dakika boyunca tutacağım. Atmamı istediğiniz bir yer var mı?

@the Prodigy 10 dakika geçti ve bir sorun çıkmadı hocam. Şimdi ne yapacağım?

Şimdi RAM ayarlarını deneyebiliriz.

Power Down Enable veya Power Down Mode - Disabled
Gear Down Mode - Enabled
Command Rate - 1T
DRAM Frequency - 3933 MHz
FCLK veya Infinity Fabric Frequency - 1966 MHz
DRAM Voltage - 1.43V
SOC Voltage - 1.27V veya +0.10V
tCL veya CAS Latency - 18
tRCDRD veya RAS to CAS Delay to Read - 22
tRP veya RAS Precharge - 22
tRAS veya RAS Act Time - 42
ProcODT - 43.6 Ohm dener misiniz? Çoğunluğu OC ve Advanced DRAM Configuration kısmındadır.

Sonrasında TestMem5'e sokun. 30-35 dakika hata almazsanız Prime95 Large FFTs testine sokup bellek kontrolcüsünün stabilitesine bakın. Hepsini geçerse Zentimings'den ekran görüntüsü atar mısınız?

Hocam sistem zarar görür mü bundan dolayı?

Göreceğini sanmam. Önerilenden fazla voltaj vermiyoruz. En kötü BIOS pilini çıkartıp BIOS sıfırlamanız gerekir. Bu arada SOC voltajını + yapıp girecekseniz 0.10V değil 0.05V girin. Auto'da 1.25V veya 1.15V veriyordu. TestMem5 açıkken HWinfo'dan kontrol edebilirsiniz. SOC 1.35V olarak gözüküyorsa 1.30V civarlarına düşürün. Zararı olmaz ama gerek yok.

Arama menüsüne yazdım zaten hocam.

Buldum hocam.

SoC ayarını yapamadım sadece hocam.

Yaptım hocam. 0.0875V yaptım. CPU NB/SoC Offset Mode Mark var ve Auto ayarında. + veya - yapabiliyorum. @the Prodigy

Tamamdır hocam. Şimdi TestMem5'e sokabilirsiniz.

Screenshot_12.png

Test halinde mi hocam?

@the Prodigy

Test bitti ve bir sorun çıkmadı hocam. Başka ne testine sokacağım? @the Prodigy

Screenshot_13.png

Prime95'te böyle bir şey çıktı hocam.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı