Ryzen 5 5600G sistem toplama

Emircelebi35

Decapat
Daha fazla  
İyi günler herkese arkadaşlar bilgisayarımı satmıştım 1 yıl oldu ve şu an bana Excel, muhasebe programları vs Photoshop gibi uygulamarı kullanabileceğim genel olarak bu ve benzeri işler için kullancağım bir sistem lazım normalde oyun da oynarım ama bir 6 ay uygulamara yoğunlaşacağım arada bir Valorant vs oynarım daha sonra ekran kartı alırım diyorum şu an bütçem pek yok ondan dolayı.

Şimdi arkadaşlar sizce mantıklı mı daha sonra sorun yaşar mıyım atıyorum RX6700 vs bir ekran kartı alsam ileride rahatça kullanbilir miyim?

Almak istediğim sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknobiyotik olanını alın hocam. RX 6700 gibi bir kartı da kullanabilirsiniz ama PSU değişimi yapmanız gerekecektir.

Teşekkür ederim hocam başka önerilerini varsa bu fiyatlara sevinirim

5600G ileride ömrünü yiyebilir yada şansına bağlı bir durum.
Hocam nasıl yani anlayamadım açıklar mısınız ?

Teşekkür ederim hocam başka önerilerini varsa bu fiyatlara sevinirim

Hocam nasıl yani anlayamadım açıklar mısınız ?
Arkadaşlar amacım bu fiyatlara düşük bir işlemci ve ekran kartlı bir ürün almaktansa ileri ekran kartı değiştirmek istediğim zaman işlemciyi de değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum ondan şimdi düşük bir işlemci ve ekran kartı alırsama ilerde ikisini de hatta anakartı da değiştirmek zorunda kalabilirim

Son düzenleme:
Açıklıyım, benim elimde de 5600G var ve silikon kalitesinden dolayı mı bilmiyorum ama pci gen 3 seçince oyunda donma yaşıyorsun, oyun arka planda çalışıyor tuşlara basınca tepki veriyor ama ekranın sabit donmuş kalıyor, oc yaptığın an çöküyor sistem, xmp açınca takılma yaşıyorsun ve game boost açınca hiç açılmayıp sürekli reset atıyor garantiye verdim işlemciyi direkt olarak değişim yada iade seçeneği sundular durum o kadar vahim sen düşün eğer imkanın varsa 5600x almanı tavsiye ederim.

hocam anladım teşekkür ederim peki başka yaşayan ya da çok sık karşılaşılan bir durum mu acaba size mi denk geldi bu durum bir de şuan ekran kartı alabilcek kadar bütçem yok olsa 5600x isterim abi ama o yüzden apu sistem kurmak istiyorum kafam karıştı biraz

APU da şöyle bir sorun yaşadım oyun ayarlarını dibe dahi çeksen garip bir şekilde ekran gidip geliyordu oyun içinde yine bir al dene istersen ama bir sorun oluşursa servise verirsin ama heves kırıyor nu sorunlar ve servis süreci haberin olsun benim işlemci 2. kez gidiyor servise.

Bu durum 5600G ye özel bir durum değil,bu yüzden "ileride ömrünü yiyebilir" demek saçma.
İşlemci zaten PCI-e 3 destekli,sorunun kaynağı başka birşey olabilir.
Evet OC için elverişli değil, XMP ayarı ile sorun yaşamanız işlemci ile alakalı olduğunu düşünmüyorum,4000 MHz e kadar yolu var.
Gameboost açınca reset atması hakkında bir bilgim yok.

İşlemciyi alıp düzgün kullanamadan 2 haftada 2 kez 3 kez servise gödnerirsen anlarsın ne demek istediğimi servisin verdiği raporu da atabilirim birimiz tecrübesini anlatırken diğeri denemediği bir işlemci hakkında sadece atıfta bulunuyor al dene 0 sorunsa o zaman bu konuyu seninle tartşırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…