Ryzen 5 5600G sistemi satıp MacBook Air M.2 almak mantıklı mı?

Fiyat bayağı düşeyde diye cazip geldi. En kötü alır normal 2. el fiyatından satar kâra girerim. Her şekilde işime yarıyor gibi.

Bilemiyorum hocam zaten M1 işlemcisi M2 işlemcisi kadar patlamadı çünkü WoW bu ne yav diyecek kadar fark yoktu. Zaten şu an Apple önerirsem M1 yüzünden öneririm bazıları Apple önerilince ben kaç yıllık Apple aldım çok kaliteli ki hala çalışıyor vs. yazıyor ama aslında içinde Intel i7 mevcut tek farkı garip bir soğutma ve değiştirilemeyen parçalardı. Şimdi M1 olunca işin rengi değişti i7 ile M1 arasında çok fark var m1'i başka yerde bulamam ama M.2 ile M1 arasında aşırı fark yok. Para konusuna gelirsek ben fiyatının diğer bilgisayarlara oranla daha çok artacağını düşünmüyorum Apple ürünler zaten çoğunlukla yakın fiyatlara gidiyor ikinci elde sürekli ama artışları çok olmuyor dolar kuru vs. hariç tabii. Siz sanırım piyasadan ucuza bir MacBook buldunuz onu diyorsunuz alayım en kötü satarım tekrardan ama al sat işi çok mantıklı olmayabiliyor bazen zaten eğer o MacBook'u satmak için alırsanız altın gibi olmuş olacak tek farkı satamama ihtimali de var. Ben olsam o riske girmezdim herhalde hele tüm bütçem ile hiçbir zaman.

Bilemiyorum hocam zaten M1 işlemcisi M2 işlemcisi kadar patlamadı çünkü WoW bu ne yav diyecek kadar fark yoktu. Zaten şu an Apple önerirsem M1 yüzünden öneririm bazıları Apple önerilince ben kaç yıllık Apple aldım çok kaliteli ki hala çalışıyor vs. yazıyor ama aslında içinde Intel i7 mevcut tek farkı garip bir soğutma ve değiştirilemeyen parçalardı. Şimdi M1 olunca işin rengi değişti i7 ile M1 arasında çok fark var m1'i başka yerde bulamam ama M.2 ile M1 arasında aşırı fark yok. Para konusuna gelirsek ben fiyatının diğer bilgisayarlara oranla daha çok artacağını düşünmüyorum Apple ürünler zaten çoğunlukla yakın fiyatlara gidiyor ikinci elde sürekli ama artışları çok olmuyor dolar kuru vs. hariç tabii. Siz sanırım piyasadan ucuza bir MacBook buldunuz onu diyorsunuz alayım en kötü satarım tekrardan ama al sat işi çok mantıklı olmayabiliyor bazen zaten eğer o MacBook'u satmak için alırsanız altın gibi olmuş olacak tek farkı satamama ihtimali de var. Ben olsam o riske girmezdim herhalde hele tüm bütçem ile hiçbir zaman.
2. el macbook m1'in ortalama fiyatları ile aralarında 1.5k falan var hocam. Onu belirteyim.

2. el MacBook m1'in ortalama fiyatları ile aralarında 1.5k falan var hocam. Onu belirteyim.

İşte hocam o kitle yüzünden biraz. Ama yani ben olsam kullanmak için alırım ama satmak için almam. Zaten bir de şu var Apple daha yeni ürünler sürecek piyasaya ki o zaman kendi sayfasında da düşüyor tahmin edebileceğiniz gibi ikinci el olarak da düşer. Ama hocam dediğim gibi fiyat hakkında konuşmak çok zor bir sürü değişken var belli olmaz ne olacağı.

İşte hocam o kitle yüzünden biraz. Ama yani ben olsam kullanmak için alırım ama satmak için almam. Zaten bir de şu var Apple daha yeni ürünler sürecek piyasaya ki o zaman kendi sayfasında da düşüyor tahmin edebileceğiniz gibi ikinci el olarak da düşer. Ama hocam dediğim gibi fiyat hakkında konuşmak çok zor bir sürü değişken var belli olmaz ne olacağı.
Hocam şimdi bir düşünme yaptım kendimce. Macbook alsam da ekleyeceğim para 6k falandı. 6k'ya rtx 3070 alayım dedim. Sizce mantıklı bir karar mıdır ? Bilgisayarımı güçlendirmiş olurum.

Hocam şimdi bir düşünme yaptım kendimce. MacBook alsam da ekleyeceğim para 6K falandı. 6K'ya RTX 3070 alayım dedim. Sizce mantıklı bir karar mıdır? Bilgisayarımı güçlendirmiş olurum.

Hocam 3070 değil de artık 40 serisine geçmek lazım helede oyun için bakıyorsanız. Ben olsam geçmezdim para biriktirirdim sonuçta taşıyamayacaksınız ama taşımanız gerekmiyorsa bilmem.

Hocam 3070 değil de artık 40 serisine geçmek lazım helede oyun için bakıyorsanız. Ben olsam geçmezdim para biriktirirdim sonuçta taşıyamayacaksınız ama taşımanız gerekmiyorsa bilmem.
40 serisi beni çok aşar. Hatta baya aşar. Para biriktirecek bir gelirim de yok. Zaten seneye üniversiteye geçeceğim. Her ne kadar olduğum şehirde okumak istesem de başka bir şehir çıkarsa o kadar para vermiş olmak istemem. Bununla birlikte 40 serisi benim için performans olarak da fazla kalıyor. Şuan aktif olarak yapabileceğim işler ; 3D modeling (Solidworks), web development olacaktır. Oyun olarak ise 3070 yetiyor. Zaten 40 serisi işlemcime darboğaz yapacaktır. 3070 bile yapıyor fakat işlemcimi 5600 ile değiştirebilirim diye alayım dedim.

40 serisi beni çok aşar. Hatta bayağı aşar. Para biriktirecek bir gelirim de yok. Zaten seneye üniversiteye geçeceğim. Her ne kadar olduğum şehirde okumak istesem de başka bir şehir çıkarsa o kadar para vermiş olmak istemem. Bununla birlikte 40 serisi benim için performans olarak da fazla kalıyor. Şu an aktif olarak yapabileceğim işler; 3D modeling (SolidWorks), web development olacaktır. Oyun olarak ise 3070 yetiyor. Zaten 40 serisi işlemcime darboğaz yapacaktır. 3070 bile yapıyor fakat işlemcimi 5600 ile değiştirebilirim diye alayım dedim.

Hocam ondan değil de hani taşımanız gerekirse diye dedim eğer size şu anki PC'niz yetiyorsa ben olsam hiç yükseltme yapmazdım ileride para biriktirip laptop alırdım ama yetmiyorsa veya laptopa ihtiyacınız yoksa yükseltme yapabilirsiniz. Tamamıyla durumunuza bağlı yani.

Hocam ondan değil de hani taşımanız gerekirse diye dedim eğer size şu anki PC'niz yetiyorsa ben olsam hiç yükseltme yapmazdım ileride para biriktirip laptop alırdım ama yetmiyorsa veya laptopa ihtiyacınız yoksa yükseltme yapabilirsiniz. Tamamıyla durumunuza bağlı yani.
Yani şimdilik hiç taşımamı gerektiren bir durum yok. Benim o Maci almamı istememin sebebi çok düşeş bir fiyatta olmasıydı. Zaten psu faktörünü unuttum. Benim 550w emektar 3070 kaldıramaz büyük ihtimal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı