Ryzen 5 5600X alınır mı?

Bütçe
3900

hzcagil

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Thull vortex 2x8 GB 3600mHz cl19
Anakart
MSI A520M-A PRO 4600OC
Anakart ve RAM'im belirttiğim gibidir ek olarak ekran kartım MSI Gaming X 1660 Super.
5600X almayı düşünüyorum fakat uygun fiyata bulamadım. Haliyle bilgisayar hala kullanışsız işlemci olmadığı için. İkinci el fiyatlarına baktığımda 0 tray versiyonlarıyla aynı, fiyatta olduklarını gördüm sizce ne yapmalıyım?

Anakart ve RAM'im belirttiğim gibidir ek olarak ekran kartım MSI Gaming X 1660 Super.
5600X almayı düşünüyorum fakat uygun fiyata bulamadım. Haliyle bilgisayar hala kullanışsız işlemci olmadığı için. İkinci el fiyatlarına baktığımda 0 tray versiyonlarıyla aynı, fiyatta olduklarını gördüm sizce ne yapmalıyım?
5600 den maksimum 200-300TL fazlaysa almayı düşün. Ondan pahalıysa alma.

Son düzenleme:
Sıfır alacaksan düz 5600 al. Neredeyse hiç farkları yok. İkinci el piyasasını bilmiyorum.

0 ya da ikinci el alacağım bütçeme uygun bulabilirsem fakat 5600X düşünüyorum, sadece CS2 oynadığım için ikisinin de oyun içi performanslarına baktığımda 5600X 10-20 FPS olsa bile daha yukarıda idi.

5600'den maksimum 300-400TL fazlaysa almayı düşün. Ondan pahalıysa alma.

Tray versiyonları hemen hemen o aralıklarda ikisinin de, acelem olmasaydı bekleyip üstünü alırdım fakat şu anki bütçe ile X modelini ucuza bulmaya çalışıyorum. İkinci elleri sorun yaratır mı?

Düz 5600 al

0 ya da ikinci el alacağım bütçeme uygun bulabilirsem fakat 5600X düşünüyorum, sadece CS2 oynadığım için ikisinin de oyun içi performanslarına baktığımda 5600X 10-20 FPS olsa bile daha yukarıda idi.

Tray versiyonları hemen hemen o aralıklarda ikisinin de, acelem olmasaydı bekleyip üstünü alırdım fakat şu anki bütçe ile X modelini ucuza bulmaya çalışıyorum. İkinci elleri sorun yaratır mı?

2.el alacağına sıfır 5600 al. 5600X azıcık overclocklanmış 5600.

İkisinin bendeki ekran kartıyla olan CS2 test videolarında performansları arasında 20 FPS değer oynadığı için düz halini ikinci plana atmıştım fakat cidden fark etmiyor mu? OC yapmayı bilmediğim için direkt takıp kullanacağım işlemciyi high moda çekip.
Düz olanına oc yaparak daha iyi verim elde edebilirsin. Düz olanı var bende ama performansını hiç beenmiyorum özellikle cs2 ve fortnite'da.

Hocam 10-25 FPS için ekstra 1.5-2 bin TL vermeye değmez. Aralarında çok bir fark yok, bu yüzden 5600 öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düz olanına OC yaparak daha iyi verim elde edebilirsin. Düz olanı var bende ama performansını hiç beenmiyorum özellikle CS2 ve Fortnite'da.

Performans derken 5600-1660 Super CS2 test videosunda düz olan 350-420 arası, X olan ise 380-450 FPS arası alıyor sizin sistemde sorun olabilir mi?

Hocam 10-25 FPS için ekstra 1.5-,2K vermeye değmez. Aralarında çok bir fark yok bu yüzden 5600 öneriyorum.

O kadar fark yok aralarında hocam site ismi vermek yasak mı bilmiyorum fakat Amazon'da fansız tray modellerinde 600 TL fark var o yüzden ikilemdeyim.

Cevaplar için teşekkürler X modelini alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı