Ryzen 5 5600X ayarları

Stok hâlde kararsızlığa sebep olmaz. Ayrıca yaptığımız ayarlardan dolayı o ayar mecbur açık kalmak zorunda. Tweak sekmesine gelin foto atın.
tamam

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-07 012001.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 012001.png
    96,5 KB · Görüntüleme: 30
Standart olana tıklayın ve aşağı kaydırın, OneDrive'ı göreceksiniz. Kullanmıyorsanız, tik işaretleyin. Daha sonra Görev Yöneticisi'ni açın ve performans sekmesindeki işlemlerin sayısını ve ana diskin ne kadar dolu olduğunu gösteren SS'ler alıp kaydedin. Sonra "Run Tweaks" tıklayıp işlemler bitince, yeniden başlatın ve kaydettiğiniz resimlerle durumu karşılaştırıp paylaşın.

Yarın sonuçlara bakarım.

Son düzenleme:
Standart olana tıklayın ve aşağı kaydırın, OneDrive'ı göreceksiniz. Kullanmıyorsanız, tik işaretleyin. Daha sonra Görev Yöneticisi'ni açın ve performans sekmesindeki işlemlerin sayısını ve ana diskin ne kadar dolu olduğunu gösteren SS'ler alıp kaydedin. Sonra "Run Tweaks" tıklayıp işlemler bitince, yeniden başlatın ve kaydettiğiniz resimlerle durumu karşılaştırıp paylaşın.

Yarın sonuçlara bakarım.

Yeniden başlatmadan önce fotoğraf almıştım ama şimdi klasörde yok 222 kusur hizmet vardı şimdi 170 lerde

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-07 013518.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 013518.png
    30,9 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 013738.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-07 013738.png
    28,6 KB · Görüntüleme: 30
Yeniden başlatmadan önce fotoğraf almıştım ama şimdi klasörde yok 222 kusur hizmet vardı şimdi 170'lerde

40 GB yer mi açılmış bana mı öyle geliyor. 170'e düşmesi güzel ama ben Windows 11 kullanırken 115 filan oluyordu. Bilgisayarınızda bayağı bir şeyler var sanırım. Ayrıca Görev Yöneticisi'ni açın ve başlangıç yerindeki istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın. Bu arada disk temizleme çalışırken yönetici olarak tarama gerçekleştirdi ve tüm tikleri işaretleyip temizleme yaptınız değil mi? Daha sonra Windows özelliklerini aç veya Kapat'ı arama kısmında arayarak bulun ve çalıştırın. Gelen yerden istemediğiniz tikleri kaldırın, bilmediğiniz varsa SS atın.

A4.png

Sanallaştırmayı da açmanızı tavsiye ederim, duruma göre gerekli olabiliyor.

Son düzenleme:
40 GB yer mi açılmış bana mı öyle geliyor. 170'e düşmesi güzel ama ben Windows 11 kullanırken 115 filan oluyordu. Bilgisayarınızda bayağı bir şeyler var sanırım. Ayrıca Görev Yöneticisi'ni açın ve başlangıç yerindeki istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın. Bu arada disk temizleme çalışırken yönetici olarak tarama gerçekleştirdi ve tüm tikleri işaretleyip temizleme yaptınız değil mi? Daha sonra Windows özelliklerini aç veya Kapat'ı arama kısmında arayarak bulun ve çalıştırın. Gelen yerden istemediğiniz tikleri kaldırın, bilmediğiniz varsa SS atın.

Eki Görüntüle 2368419

Sanallaştırmayı da açmanızı tavsiye ederim, duruma göre gerekli olabiliyor.

Sanallaştırma açıktı BIOS'u sıfırlayınca kapanmış. Aslında yeni format attım bir şey yok pek Epic var Steam bir de Xbox uygulaması.
Bir şer daha soracağım bu ayarlardan sonra 2K da Black Ops Max 110 120 FPS alırken şimdi 146'larda gayet iyi ama anlayamadığım VRAM 5.56 gibi kullanırken şimdi 7'ye yaklaşıyor oyunu aç kapa yapınca gene aynı ayarledayken düşüyü acaba other App mi daha fazla VRAM'e çıktı anlayamadım veya dün oyuna güncelleme geldi ondanmı sapıttı?. Bilgisayarda bayağı bir şey var kısmı doğru herhalde ama ben sadece ekstra test uygulmaları yükledim.
Birde 40 gb ne silmiş olabilirki bir kaç oyun silmiştim onları geri dönüşümdenmi sildi acaba windows 11 beğenmedim malesef

Sanallaştırma açıktı BIOS'u sıfırlayınca kapanmış. Aslında yeni format attım bir şey yok pek Epic var Steam bir de Xbox uygulaması.
Bir şer daha soracağım bu ayarlardan sonra 2K da Black Ops Max 110 120 FPS alırken şimdi 146'larda gayet iyi ama anlayamadığım VRAM 5.56 gibi kullanırken şimdi 7'ye yaklaşıyor oyunu aç kapa yapınca gene aynı ayarledayken düşüyü acaba other App mi daha fazla VRAM'e çıktı anlayamadım veya dün oyuna güncelleme geldi ondanmı sapıttı?. Bilgisayarda bayağı bir şey var kısmı doğru herhalde ama ben sadece ekstra test uygulmaları yükledim

FPS baya artmış, o yüzden kaynak kullanımı da verimli hale gelmiş olabilir.

Bu 3070 Ti'ların VRAM'i az maalesef 10 olsa iyiydi acaba other App dediği hangi uygulamalar onlardan kısabilir miyiz?

Zannetmiyorum fakat durum normal geldi bana.

Bu arada disk temizleme çalışırken yönetici olarak tarama gerçekleştirdi ve tüm tikleri işaretleyip temizleme yaptınız değil mi?

Daha sonra Windows özelliklerini aç veya Kapat'ı arama kısmında arayarak bulun ve çalıştırın. Gelen yerden istemediğiniz tikleri kaldırın, bilmediğiniz varsa SS atın.

Ayrıca Görev Yöneticisi'ni açın ve başlangıç yerindeki istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın.

Bunları ne yaptınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı