Ryzen 5 5600X için işlemci soğutucusu önerisi

bateristegosu

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Anakart
Asus PRIME B550M-K
Öncelikle merhabalar. Sistemimde mevcut olan Ryzen5 5600X işlemci Mayıs ayından itibaren, sıcaklardan dolayı boşta 60 derece, yükte 30 saniye içinde 85 dereceyi görmektedir. Hazır sistem aldığım için Xigmatek Apache Plus EN42296 fanı ile bu sorunu yaşamaktayım.

Kasamın önü camlı olduğu için çok fazla hava almadığını düşünüyorum. Eğer öğrenebilir ve maddi durumum el verirse kasa içindeki hava akış sorununu da çözmek istemekteyim. Ancak bu sorunu direkt çözebilecek işlemci fanı arayışı içindeyim. Hava soğutmalı işlemci soğutucusu için bütçem 1.500,00 TL'ye kadar mevcut. Belki biraz daha esnetebilirim. Eski işlemci fanım (Thermaltake Riing Silent 12) yıllarca çok iyi performansta çalıştığı için benzer bir ürün aramaktayım.

Araştımalarım sonucunda aşağıdaki ürünlere ulaştım. Öneriniz yada başka ürün tavsiyeniz olur ise sevinçle beklerim. Aynı zamanda desibel seviyesi düşük olması çok iyi bir artı olacaktır.

XIGMATEK WINDPOWER PRO INTEL/AMD 2x120mm

COOLER MASTER HYPER 212 DUAL SICKLEFLOW 2x120mm ARGB

COOLER MASTER HYPER 412S LGA

Arctic Freezer 34 eSports DUO

Cooler Master Hyper 212 Black Edition V2 120

Kasamın içerisinden bir görsel paylaşıyorum, mikro anakart kullandığım için işlemcinin sığmaması ile ilgili sorun yaşar mıyım emin değilim. Görseldeki fan ile ekran kartı arasında 2.5 cm yer mevcut ve her zaman olduğu gibi RAM'ler fana çok yakın.

Son olarak, en çok benchmart yaptığım oyun olan Apex Legends oyununda yüksek ayarlarda 165 FPS sabit alırken şu an yaz sıcaklarında 70-130 FPS almaktayım.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

İşlemci: Ryzen5 5600X
Anakart: Asus PRIME B550M-K
RAM: 16GB
Ekran Kartı: Asus Rog Strix RTX 3060

Dosya Ekleri

• Boşta sıcaklık.png
    Boşta sıcaklık.png
    184,8 KB · Görüntüleme: 56
  • Kasa içerisi.jpg
    Kasa içerisi.jpg
    287,1 KB · Görüntüleme: 53

Technopat Haberler