Ryzen 5 5600X için sıvı soğutma mı hava soğutma mı?

xBruno

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bende Ryzen 5 5600X var. Alalı 5 ay olmuş. Günler hızlı geçiyor. Neyse ben bunu hep stok soğutucu da kullandım Valorant'ta çok sıcak değil gibi 60-67 gibi öyle kaldı. Sonra uzun bir aradan sonra başka oyunlarla girdim yayını işlemciden verince 70-77 derecelere çıktı o. Yüzden soğutucu lazım. OC yapmayacağım. Sadece yayın açıyorum. Genelde Valorant yayını açarsam ekran kartından veriyorum. Çünkü işlemci bazlı bir oyun ama başka oyunlar oynarsam işlemciden vermek zorunda kalıyorum. Ekran kartını kullanmasın yayın diye o zamanda sıcaklık artıyor hava soğutmamı yoksa sıvı soğutmamı almalıyım ve sıvı soğutmada sıvı dökülme falan diyorlar o yüzden riske atmadan kule tipimi alsam bu konuda da bilginiz varsa söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapmayacaksan kule tipi soğutucular işini görecektir. Bütçene göre mümkünse çift fanlılarını önerebilirim. Genelde forumda kabul gören ID-Cooling ürünleri ne pahalı ne ucuz denebilecek ce serinletmesi üst düzey olan modeller barındırıyor.

Ben de aynı işlemciyi stok fan ile kullandım, sıcaklık 70-75 dereceye kadar çıkıyordu. Sonrasında Scythe Fuma 2 aldım. Valorant'ta kontrol ettiğimde 55 derece üstüne çıkmadı. Yayın ile ne kadar artar bilemiyorum tabi.

cevaplar için teşekkürler kule tipi alıcam. ama bu markaların fanları ne kadar iyi diper corsair ürünlere göre o konuda neye bakmalıyım hangi yazı veya sayıya bakıcam fanlarda

Kaliteli bir kule tipi 5600X için fazlasıyla yeterli, Fuma 2 veya SE 224 XT rahat terbiye eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı