Ryzen 5 5600X işlemci 95 dereceleri görüyor

4lisca

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcim Ryzen 5 5600X. 1 haftadır dizdiğim sistemde ara ara oyun oynarken baktığım sıcaklık Max. 80 derece iken bu akşam AMD Radeon Adrenalin yazılımına gelen güncellemeyi indirdikten sonra oyuna girdim ve 95 dereceleri gördüğünü fark ettim. İşlemcinin kule tipi fanı var fakat neden bu dereceleri görüyor anlamış değilim, yardımcı olur musunuz? Bu arada 500GB SSD'nin %90ı dolu onunla alakası olup olmadığının bilmiyorum belirtmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan oturmamıştır ya da macun iyi sürülmemiştir. Ayrıca ssd o kadar dolu kullanma biraz işlem alanı tanımak lazım bilgisayara. Ssd de en kötü 50 gb boşluk kalsın.

Kule tipinin modeli nedir? Montaja bağlı bir sorun olabilir.

Fanın modeli Evercool CS-02 Rainbow 12cm şimdi tekrar açıp bakacağım umarım yazılımsal bir sıkıntı yoktur
oturmamıştır hocam yaşadım.
Hemen kontrol ediyorum hocam umarım oturmadığı içindir. Teşekkürler

Fan oturmamıştır ya da macun iyi sürülmemiştir. Ayrıca ssd o kadar dolu kullanma biraz işlem alanı tanımak lazım bilgisayara. Ssd de en kötü 50 gb boşluk kalsın
İlk aldığımda macununa bakmıştım gayet yeterli ve iyi yayılmıştı ama takarken dediğiniz gibi tam takmamış olabilirim şimdi bakıp bilgilendireceğim. Yeni bir ssd siparişi vericem zaten. 500gb hiç yetmiyor çünkü

Fanın modeli Evercool CS-02 Rainbow 12cm şimdi tekrar açıp bakacağım umarım yazılımsal bir sıkıntı yoktur
O teneke israfının stok soğutucudan farkı yok. Belki termal macuna bağlı ısılarınız artmıştır ama standart bir kule tipi soğutmayla o sıcaklıkları görmezsiniz.

Hemen kontrol ediyorum hocam umarım oturmadığı içindir. Teşekkürler

İlk aldığımda macununa bakmıştım gayet yeterli ve iyi yayılmıştı ama takarken dediğiniz gibi tam takmamış olabilirim şimdi bakıp bilgilendireceğim. Yeni bir ssd siparişi vericem zaten. 500gb hiç yetmiyor çünkü
Baktınız mı? termal macun modeliniz neydi?

O teneke israfının stok soğutucudan farkı yok. Belki termal macuna bağlı ısılarınız artmıştır ama standart bir kule tipi soğutmayla o sıcaklıkları görmezsiniz.
Evet araştırmadan almıştım

Baktınız mı? termal macun modeliniz neydi?
Evet baktım fan sabit yani şuan tam oturmuş şekilde. Termal macunu hatırlamıyorum maalesef. Yalnız şöyle bir şey yaptım işe yaradı gibi kasanın camını açıp daha açık bi alanda çalıştırıp test ettim 85 derecenin üstüne çıkmıyor fakat yine çok iyi bir sıcaklık değil termal macun kalitesiz olabilir mi?

Arkadaşlar çeşitli videolar izleyip şöyle bir çözüm buldum BIOS arayüzünden undervolt işlemi yaparak işlemcinin sıcaklığını düşürebiliyoruz dünki 90-95 olan sıcaklık değerleri undervolt yaptıktan sonra 70-75 derecelere düştü bu bana ortalama 25-30 fps kaybettirdi fakat işlemci gayet serin bir şekilde çalışıyor. Sorunum çözüldü teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı