Ryzen 5 5600X işlemci Artics Duo Freezer ile 95 derecede çalışıyor

Tam oturtmamış olabilirsin, aynı soğutucuyu R5 2600 ile kullanırken 45-60 dereceyi görüyordu, R5 5600 ile de 61 dereceyi gördüm. Macun olarak kutunun içinden çıkanı mı kullandın?

Evet anakarta monte ederken ama anakartın altından brakette boşluk kalıyordu monte videolarından izleyip yaparken olması gereken gibi değil bazı monteleri ters yapmak zorunda kaldım ama özellikle kontrol edip yaptım demek ki başaramamışım başka bir yol bulacağım teşekkür ederim ilginize.

Yanlış ayakları kullanmış olabilirsiniz. Kendim de yaşamıştım problemi en son vidaları sıkarken anakart arkasındaki plakayı elinizle ileri itip anakarta yapıştırıp sıkın. Tam oturmamış muhtemelen dediğimiz gibi. Kasayı dik tutunca da yarısı kalkıyordur onun. İşlemci ile temas kesilince aldığınız sıcaklık değerleri oldukça normal.

Bahsettiğiniz boşluk vidaları sıktıkça geçiyor. Uygun monte ederseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum.

Öyle bir boşluk değil maalesef çok denedik 5 kişi başka bir sıkıntı var yetişmiyor vidalar kasayla ilgili bir problem olabilir vidalarıyla vs başka kasaya oturttuk benim kasada sıkıntı oluyor. Demir braketlerini falan ters taktım anlatılmaz yaşanır bir montaj oldu anlayacağınız söküp bakacağım ne yapabilirim diye.

Bahsettiğiniz boşluk vidaları sıktıkça geçiyor. Uygun monte ederseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum.

Resimdeki gibi boşluk oluşuyor soğutucuya 2 vida atabiliyorum. O braketin tersini takınca da tam iyi oturmuyor soğutucu lanet olsun böyle işe yani Thermaltake almıstım direkt kurdum bitmişti yani montajını yaparken 3-4 saat uğraştık sırf bu sorundan ya.

Anakartta ya da bu parçada sıkıntı var yani anlatamıyorum kimse görmemiştir böyle bir saçmalık vidaları takınca boşluk oluşuyor aynı videolardaki vidaları ve aynı yöntemi deniyorum video atabilsem keşke sorun hangisindeyse kıracağım birini de hangisinde anlamadım. Resimdeki gibi parça oturuyor sıkıntı yok vidaları takınca anakartla arasında boşluk oluşuyor. Kule tipi tam monte olmuyor. @BerkayZ87 tam sizin anlatımınızlık iş hocam

Dosya Ekleri

• image.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 37
  • image.jpg
    116,7 KB · Görüntüleme: 34
  • image.jpg
    131,6 KB · Görüntüleme: 40
  • image.jpg
    134,9 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
@Mamacita AM4 vidasını takıyorsun, değil mi? Eğer olmuyorsa kutunun içinden çıkan platformu da deneyebilirsin.

Toplam 5 saattir denemediğim vida, yol kalmadı kendi yolumla yaptım onda da ısı 95'lerde geziyor bambaşka bir şey var yok yani aptal olsa yapardı bu montajı eğer gerçekten oluru olsaydı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodaki kullanılan parçaları kullanıp denermisiniz. Bi yerde bi yanlış yapıyorsunuz. Doğru olanı taktığınızda olmaması imkansız.

Hocam 5 kişi birleşip bu videoyu denedik zaten yok oturmuyor. Yarın bilgisayarcıya götüreceğim. Önceden de başka PC de yaptım montajı hiç zorlanmadan. Her şeyi denedik 4-5 saat uğraştık en sonunda kendi kafamıza göre oturttuk onda da ısınma sorunu oldu işte. Video zaten zor değil basit montaj gösteriyor ama uyuşmayan şeyler var arka braket ya da vidalarla alakalı anlayamadım bilgisayarcı yapabilir umarım pek umutlu değilim onlardan da.

Arka plaka ile ilgili bir sorun yoktur. Vidaların üzerinde çizgiler var. Onlara dikkat edin. Bende o tuzağa düşmüştüm. Dikkatli olun biraz puzzle yapmak gibi ama çözebileceğinize inanıyorum. Sakin kafayla oturup adım adım gidin videoda.

Anakartı kasadan çıkarıp takmayı denediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…