Ryzen 5 5600X işlemci için termal macun önerisi

M_dincer41

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Hazır sistem olarak aldığım masaüstü bilgisayarımın termal macununu 1 senelik kullanımdan sonra yenileme kararı aldım. Lakin araştırmalarım sonucu 3 termal macun arasında kaldım. Bunlar:
1. Amazon.com.tr
2. Arctic MX-6 Ultra Yüksek Performanslı Termal Macun - 4gr (AR-ACTCP00080A) | Teknobiyotik
3. Arctic MX-4 En Yüksek Performanslı Termal Macun (8gr)(Spatulalı) (AR-ACTCP00059A) - 2020 Edition | Teknobiyotik
Kullanıcı yorumlarına ve yapılan testlere göre en iyisi 1. sıradaki termal grizzly-Kryonaut olarak gözüküyor. Fakat 1 gram olarak cidden maliyetli bir ürün. Ayrıca uzun kullanım sonucunu gösteren bir test bulamadım. Siz bunlardan hangilerini önerirsiniz? Alacağım termal macunu MSI 3060 Ti Ventus 3X OC -LHR ekran kartımda da uygulayacağım. Özellikle bu ilk baştaki macunu uzun süreli kullanan var ise yorumları gerçekten değerli. Çünkü 1-2 haftalık kullanıcılar MX-4 ile arasında ciddi fark olduğunu söylemekteler. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler

Dipnot: Hava soğutma yerine MSI MAG CoreLiquid C240 (240mm) sıvı soğutma kullanmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Motionless IN White hocam Maxtor CTG9E ile 3080'i iyi derecelere de tutmuştu o F/P olarak düşünülebilir:

Güncel olarak bu 3 termal macun arasında kalmaktayım:
1. Maxtor CTG9
2. Arctic MX-4
3. Arctic MX-6
F/P olarak en mantıklısı maxtor ctg9 olarak gözükmekte. Lakin kullanıcıların çoğu Arctic serisini önermekte. Arctic MX-4 ısı iletkenliği 8.5, MX-6'nın ise 7.5; yani en son çıkan modeli nedense daha az ısı iletkenliğine sahip. Gönlümden geçen maxtor ctg9 fakat, uzun süreli kullanıcı yorumu bulamadım, kullanan arkadaşlar yorum olarak belirtirse sevinirim.

Arctic MX-4 kullanmaktayım. Gayet başarılı. Konuyu kapatabilirsiniz, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…