Ryzen 5 5600X nasıl overclock edilir?

aykanhere

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Art Director
RAM
Gskill 32 GB 3600MHz
Ryzen 5 5600X işlemcimi overclock yapmak istiyorum çünkü frekansım diğer kullanıcılara göre düşük görünüyor. araştırmalarıma göre bu işlemci rahatlıkla 4.7 GHz hızında çalışabiliyor, ancak benim işlemcim biraz geride kalıyor gibi.

Ryzen Master uygulamasında sıfırlama yaptığımda frekansım 4.6 GHz olarak güncelleniyor, ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar 4.2 GHz seviyesine düşüyor. Bu konuda pek bilgim yok ve terimlere hâkim değilim. Bu yüzden, teknik detaylara boğmadan, konuyu bilmeyen birine anlatır gibi yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
  • Anakart: TUF Gaming B450M-PRO II.
  • Soğutucu: TUF Gaming LC 240 RGB (sıvı soğutma)
  • RAM: 32 GB 3600MHz.
  • PSU: TUF Gaming 750b.
  • GPU: TUF RTX 3060 O12g Gaming.
Bu düşük frekansın sebebi ne olabilir? BIOS ayarlarında bir sorun mu var? İşlemciyi tasarım ve video düzenleme işlerinde daha verimli kullanabilmek için overclock yapmayı düşünüyorum. 4.6 GHz'e çıktığında bile performansta fark yaratıyor. Stabil ve güvenli bir overclock için nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 5600X işlemcimi overclock yapmak istiyorum çünkü frekansım diğer kullanıcılara göre düşük görünüyor. araştırmalarıma göre bu işlemci rahatlıkla 4.7 GHz hızında çalışabiliyor, ancak benim işlemcim biraz geride kalıyor gibi.

Ryzen Master uygulamasında sıfırlama yaptığımda frekansım 4.6 GHz olarak güncelleniyor, ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar 4.2 GHz seviyesine düşüyor. Bu konuda pek bilgim yok ve terimlere hâkim değilim. Bu yüzden, teknik detaylara boğmadan, konuyu bilmeyen birine anlatır gibi yardımcı olabilir misiniz?

sistemim:

• işlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
  • anakart: TUF Gaming B450M-PRO II.
  • soğutucu: TUF Gaming LC 240 RGB (sıvı soğutma)
  • RAM: 32 GB 3600MHz.
  • PSU: TUF Gaming 750b.
  • GPU: TUF RTX 3060 O12g Gaming.
Bu düşük frekansın sebebi ne olabilir? BIOS ayarlarında bir sorun mu var? İşlemciyi tasarım ve video düzenleme işlerinde daha verimli kullanabilmek için overclock yapmayı düşünüyorum. 4.6 GHz'e çıktığında bile performansta fark yaratıyor. stabil ve güvenli bir overclock için nasıl bir yol izlemeliyim?

BIOS'tan Turbo açabilirsiniz işlemci 130W'a kadar çıkıyor. Ama önerir misiniz dersen önermem çünkü arada %10'luk bir performans farkı falan oluyor işlemcide 80 derecede çalışıyor. Ayrıca işlemcinin temel GHz'i zaten 3.7GHz neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım.

BIOS'tan Turbo açabilirsiniz işlemci 130W'a kadar çıkıyor. Ama önerir misiniz dersen önermem çünkü arada %10'luk bir performans farkı falan oluyor işlemcide 80 derecede çalışıyor. Ayrıca işlemcinin temel GHz'i zaten 3.7GHz neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım.

Bir arkadaştan şöyle bir yorum aldım ancak terimleri bilmediğim, teknik bilgim olmadığı için sadece hızımın düşük olduğunu anladım. Ne yapabileceğimi anlamadım.

işlemci hızını 4,2 GHz'e kitlemişsin, yanlış yapıyorsun. Yapman gerekenler öncelikle Curve Optimizer ile -10 -15 civarı - vereceksin tüm çekirdeklere. Daha sonra PBO ayarlarından işlemcinin gücünü 80-90 Watt'a çıkaracaksın. Bir de Max frekans ayarını bulup +200 verdiğin zaman işlemci overclock olmuş olacak.

1.2-1.3 V değerinde kal daha fazla çıkma. Anakartından Voltaj değerlerini değiştir. Youtube çok fazla yararlı video var onları kullansan daha mantıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı