Ryzen 5 5600X overclock yapma

onur erol duman

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Ryzen 5 5600X işlemci kullanıyorum soğutma olarak da raijintek eos 360 var. Şu anda deafultta oyunlarda maks 50 55 derece oluyor. OC yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım çok bilmiyorum. Yardımlarınız bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Ryzen 5 5600X işlemci kullanıyorum soğutma olarak da raijintek eos 360 var. Şu anda deafultta oyunlarda maks 50 55 derece oluyor. OC yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım çok bilmiyorum. Yardımlarınız bekliyorum.
Kullandığınız anakart marka/modeli nedir?

İşlemci ekran kartını besleyebiliyorsa OC yapmak oyunlarda 1-2 FPS arttırır. O yüzden bu işlerden anlamıyorsan hiç bulaşma. Onun yerine GPU'ya güvenli bir şekilde OC yapmak daha fazla performans artışı sağlayacaktır. Mesela benim kendi kullandığım GPU'nun sınırı +190/+500. Ben bunu hata almamak için +170/+450'de kullanıyorum. Ben bunu +150/+350 yaparsam bu çok daha güvenli bir OC profili olur. Bunu sende kendi GPU'na uyarlayabilirsin.

Son düzenleme:
İşlemci ekran kartını besleyebiliyorsa OC yapmak oyunlarda 1-2 FPS arttırır. O yüzden bu işlerden anlamıyorsan hiç bulaşma. Onun yerine GPU'ya güvenli bir şekilde OC yapmak daha fazla performans artışı sağlayacaktır. Mesela ben kendim +170/+450 kullanıyorum. Sen bunu GPU'na göre +150/+350 yapabilirsin.

Dostum ekran katım RTX 3070 zaten OC çok ihtiyaç duymuyorum onda bazı eski oyunlarda darboğaz yapıyor 2 k da.
Evet çok sağlam OC yapabilirsiniz. Ben Ryzen 5 3600 OC 4.4GHz 1.35v ile kullanıyorum. Yalnız soğutmanız var mı?
konuda yazdım raijintek eos 360

Dostum ekran katım RTX 3070 zaten OC çok ihtiyaç duymuyorum onda bazı eski oyunlarda darboğaz yapıyor 2 k da.

Konuda yazdım raijintek eos 360.

Hah doğru gördüm. Güzel OC yapabileceğinizi düşünüyorum. İnternetten videolar izleyebilirsiniz. Ardından deneme yanılma yöntemleri ile en uygun frekans ve voltajı bulursunuz :).

Hah doğru gördüm. Güzel OC yapabileceğinizi düşünüyorum. İnternetten videolar izleyebilirsiniz. Ardından deneme yanılma yöntemleri ile en uygun frekans ve voltajı bulursunuz :)
internette baktımda 5600x için öyle bi video bulamadım mesela 4,8 ghz için kaç voltajla başlamam gerekiyor 1,2 iyimi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı