Ryzen 5 5600X sistem için 3060 Ti mantıklı mı?

kaan toker

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Ryzen 5 5600X.
ASRock B450M HDV anakart.
16 GB DDR4 RAM.
1660 Super 6 GB ekran kartı.
NVMe, SATA SSD ve normal HDD.
Bu şekilde bir sistemim var, dün işlemcimi değiştirdim 5600X aldım, bugün işlemcime kule tipi soğutucu alacağım. Bir yandan da kafamı kurcalayan soru sistemime 3060 Ti ekran kartı ilave etmeli miyim acaba? Düşünceleriniz neler?

Merhaba,

Ryzen 5 5600X.
ASRock B450M HDV anakart.
16 GB DDR4 RAM.
1660 Super 6 GB ekran kartı.
NVMe, SATA SSD ve normal HDD.
Bu şekilde bir sistemim var, dün işlemcimi değiştirdim 5600X aldım, bugün işlemcime kule tipi soğutucu alacağım. Bir yandan da kafamı kurcalayan soru sistemime 3060 Ti ekran kartı ilave etmeli miyim acaba? Düşünceleriniz neler?
Hangi fiyattan alacağınıza bağlı. Keza AMD tarafında da daha iyi seçenekler olabiliyor.

Sıfır mı? İkinci el mi? AMD olur mu? Bütçe ne kadar? Ve 5600X i iade edinilirseniz edin çünkü 5600 ile 5600X arasında çok bir fark yok iade edip 5600 alabilirsiniz.

Hangi fiyattan alacağınıza bağlı. Keza AMD tarafında da daha iyi seçenekler olabiliyor.
AMD Driver konusunda tam bir balon. RX 6700 ekran kartıma daha yeni gelen 23.3.1 güncellemesini kurdum Atomic Heart tam anlamıyla 1 FPS ve Wo Long'da ki droplar 2'ye katlandı. Ben şahsen AMD tavsiye etmiyorum. 10 güncellemedir siyah ekran sorununu çözemediler.

AMD Driver konusunda tam bir balon. RX 6700 ekran kartıma daha yeni gelen 23.3.1 güncellemesini kurdum Atomic Heart tam anlamıyla 1 FPS ve WO Long'daki droplar 2'ye katlandı. Ben şahsen AMD tavsiye etmiyorum. 10 güncellemedir siyah ekran sorununu çözemediler.
O sizin bireysel sistem sorununuz olabilir. Bu forumda RX kartlar kullanan ve globalde bu kartları tercih eden kullanıcılar var. Ben insanlara F/P dengesine göre kart önermeyi uygun görüyorum. Sadece sizi baz alırsam kimsenin AMD kart kullanmaması gerekir ki bu yanlış bir çıkarım olur.

Bütçenize göre 3060, 3060 Ti, 6700XT, 6750XT düşünebilirsiniz ekran kartı olarak. Kule tipi soğutucu olarak hangi modeli alacaksınız bende benzer sistem var bende alacağım yakın zamanda o yüzden soruyorum.

O sizin bireysel sistem sorununuz olabilir. Bu forumda RX kartlar kullanan ve globalde bu kartları tercih eden kullanıcılar var. Ben insanlara F/P dengesine göre kart önermeyi uygun görüyorum. Sadece sizi baz alırsam kimsenin AMD kart kullanmaması gerekir ki bu yanlış bir çıkarım olur.
"WHQL" Sürüm diye oyun performanslarını yere çeken sürüm yayınlıyorlar (23.3.1). Belki her ekran kartı için düşüş yaşatmayabilir ancak bu yine driverlerinin balon olmadığını göstermez. Tabii ekran kartı driverlerinin başka parçalara etkileri varsa bilmiyorum.

merhabalar, yasağım yeni bittiği için şimdi cevap verebiliyorum.. 3060Ti ikinci el 5000TL ye anlaştım. kart testlerde 70 dereceyi geçmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı