Ryzen 5 5600X sistem için hava soğutma vs sıvı soğutma

Kara Elf

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sistemim fazla ısındığı için işlemci soğutucu olarak XT 224 (+1 fan) almaya karar verdim toplam fiyatı 833 TL gelmekte bir arkadaşım hava soğutmaya o kadar para vereceğine üstüne 500 TL daha katıp doğru düzgün bir sıvı soğutma al dedi. Biraz kafam karıştı. Sizce üstüne daha fazla para katıp sıvı soğutma alınır mı?

Sistem.
  • EVGA 600W2 600W 80+ whıte.
  • Xigmatek EN42296 Apache Plus.
  • NZXT H510 Elite.
  • Gigabyte GeForce RTX 3060.
  • G.Skill 8 GB Ripjaws V 3600MHz CL18.
  • AMD Ryzen 5 5600X.
  • Gigabyte B450M S2H.

224 XT tek fan taksanda arka tarafı zaten egzoz fanına yakın olduğu için ikinci fan pek etki etmez. Tek fanla çözersin işini, sıvı soğutmaya gerek yok.

Bu arada kasanızın tipi güzel olmakla beraber soğutma performansı kötü. Bence satıp Corsair 4000D Airflow alın. Hava soğutma daha da etki edecektir.

Sıvı soğutma alsanız öne takmak zorundasınız ve bu sefer ekran kartı daha çok ısınacak.

Son düzenleme:
224 XT tek fan taksanda arka tarafı zaten egzoz fanına yakın olduğu için ikinci fan pek etki etmez. Tek fanla çözersin işini, sıvı soğutmaya gerek yok.

Bu arada kasanızın tipi güzel olmakla beraber soğutma performansı kötü. Bence satıp Corsair 4000D Airflow alın. Hava soğutma daha da etki edecektir.

Sıvı soğutma alsanız öne takmak zorundasınız ve bu sefer ekran kartı daha çok ısınacak.
Bu arkadaşın yazdığına ek bir bilgi olarak eğer kasanızın camı çıkıyorsa linkte attığım tarzda ürünlerle kasanın önünü mesh panel yapabilirsiniz kendiniz. Ürünü görsel için attım, iyi marka mı vb. bilgim yok.
Toz Filtresi Toz Geçirmez Koruyucu PC Fan Kapağı Yedek Bilgisayar Ağı Manyetik (Siyah) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Sıvı soğutucuya gerek yok. Kule tipi soğutucu fazlasıyla yeterli. ARCTIC Freezer eSports DUO kullanıyorum yük altında 60 65 dereceler arasında çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı