Ryzen 5 5600X sistem nasıl?

pi3rre

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi akşamlar sizlere sormak istediğim şeylerden birisi benim kurmak istediğim aklımda bulunan toplama bilgisayarı sizce uyumlu mudur ve rahat bir performans alır mıyım?
Anakart: ASUS TUF Gaming B450 pluss ll 4400 MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: RX550 4 GB.
RAM: Corsair veangence 8x2 16 GB 3600 MHz.
Power Supply: ASUS TUF gamin 550b 550W+80 Bronze.
SSD: Gigabyte GP-GSM2NE3512GNtd M.2 2280 512 GB PCI-e 3.0 X4 NVMe 1.3 SSD.

Sorumu tekrar hatırlatayım bunlar birbiriyle uyumlu ve rahat bir performans alır mıyım? Sadece bilgisi çok üst düzey olanlar cevaplarsa memnun kalırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rahat bir performans alırsın ama. Rx 550 çok iyi değil. Onun yerine işlemciyi r5 3600 yapıp gtx 1650 veya bir rtx bir ekran kartı alınabilir veya bir rx 560 veya rx 570. İşlemci besliyor.

Öncelikle herkese iyi akşamlar sizlere sormak istediğim şeylerden birisi benim kurmak istediğim aklımda bulunan toplama bilgisayarı sizce uyumlu mudur ve rahat bir performans alır mıyım?
Anakart: ASUS TUF Gaming B450 pluss ll 4400 MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: RX550 4 GB.
RAM: Corsair veangence 8x2 16 GB 3600 MHz.
Power Supply: ASUS TUF gamin 550b 550W+80 Bronze.
SSD: Gigabyte GP-GSM2NE3512GNtd M.2 2280 512 GB PCI-e 3.0 X4 NVMe 1.3 SSD.

Sorumu tekrar hatırlatayım bunlar birbiriyle uyumlu ve rahat bir performans alır mıyım? Sadece bilgisi çok üst düzey olanlar cevaplarsa memnun kalırım.

Üst düzey bir işlemciye RX550 gibi bir ekran kartı takmak bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. İşlemciyi Ryzen 5 3600 yapıp ekran kartını eğer bulabilirsen RTX 3050 bulamazsan da 1650-1660 ya da biraz zor ama 2060 bulabilirsen bence daha iyi.
Yani demek istediğim şu bu anakart Ryzen 5 5600'ü destekliyor mu tamamen rahat olabilir miyim?

B450 anakartlarda BIOS güncellemesi yapılması gerekiyor diye biliyorum.

Toplam kaç para tutuyor hepsi?
Önerim bazı sitelerden hazır sistem bakmanız. Eğer çok süreniz varsa yaz tatilinde karne indirimleri kesinlikle üzmez.

MSI B450 Gaming Plus anakartımda Ryzen 5 5600x kullanıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Fakat şöyle bir durum var; öncelikle anakartın bios güncellemesini yapmanız gerekiyor. Güncellemeden görüntü alamazsınız.

Üst düzey bir işlemciye RX550 gibi bir ekran kartı takmak bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. İşlemciyi Ryzen 5 3600 yapıp ekran kartını eğer bulabilirsen RTX 3050 bulamazsan da 1650-1660 ya da biraz zor ama 2060 bulabilirsen bence daha iyi.

B450 anakartlarda BIOS güncellemesi yapılması gerekiyor diye biliyorum.
benim cürmüm 11 bin lira civarı 11500 ü geçemez en iyisi bu şekilde oluyor
Toplam kaç para tutuyor hepsi?
Önerim bazı sitelerden hazır sistem bakmanız. Eğer çok süreniz varsa yaz tatilinde karne indirimleri kesinlikle üzmez.
hazır sistemler de pek iyi olmuyor toplama her zaman iyi oluyor sistemi bu şekilde kursam kötü olur mu sizce
MSI B450 Gaming Plus anakartımda Ryzen 5 5600x kullanıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Fakat şöyle bir durum var; öncelikle anakartın bios güncellemesini yapmanız gerekiyor. Güncellemeden görüntü alamazsınız.
dostum ağzına sağlık bende seni arıyordum işte sence bu şekilde toplasam problem yaşar mıyım ne diyosun
ama işte senin ekran kartın çok çok iyi bende onu alacak güç yok ancak ve ancak rx550 alabiliyorum 1050 1060 ti bile alamıyorum

Son düzenleme:
Dediğim gibi bios güncellemesi yaptıktan sonra işlemciyi takarsanız herhangi bir problem yaşamazsınız. Fakat daha sonra ekran kartını güncellerim diyorsanız en az 650 watt bir power supply seçmekte fayda var.

Benim cürmüm 11 bin lira civarı 11500'ü geçemez en iyisi bu şekilde oluyor.

Hazır sistemler de pek iyi olmuyor toplama her zaman iyi oluyor sistemi bu şekilde kursam kötü olur mu sizce.

Dostum ağzına sağlık bende seni arıyordum işte sence bu şekilde toplasam problem yaşar mıyım ne diyosun.

Ama işte senin ekran kartın çok çok iyi bende onu alacak güç yok ancak ve ancak RX550 alabiliyorum 1050 1060 Ti bile alamıyorum.

Hocam hazır sistemler genelde daha avantajlı oluyor. 5600X almayın ekran kartıyla dengelenecek bir işlemci alıp ekran kartını yükseltin RX550 gibi bir karta 5600X gerçekten gereksiz. 11000 TL verip RX 550 almak bana aşırı saçma geliyor.

Dediğim gibi bios güncellemesi yaptıktan sonra işlemciyi takarsanız herhangi bir problem yaşamazsınız. Fakat daha sonra ekran kartını güncellerim diyorsanız en az 650 watt bir power supply seçmekte fayda var.
benim dediğim tüm parçalar rahat çalışır mı diyorsun rx550 4gb ile emin misin eğer öyleyse sipariş etmeye başlayacağım tek tek
Hocam hazır sistemler genelde daha avantajlı oluyor. 5600X almayın ekran kartıyla dengelenecek bir işlemci alıp ekran kartını yükseltin RX550 gibi bir karta 5600X gerçekten gereksiz. 11000 TL verip RX 550 almak bana aşırı saçma geliyor.
önerebildiğin şeyler var mı rica etsem atabilir misin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı