Ryzen 5 6600H sistemde Raft oynarken işlemci 79 derece oluyor

Xetr0w

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç gün önce yeni laptop aldım Ryzen 5 6600H işlemcim çoğu oyunda 75 79 derece arası çalışırken Witcher 3'ü Ultra ayarlarda RTX ile oynarken işlemcim Max 85 görürken bugün Raft açtığımda işlemci sıcaklığı 91'e kadar çıktı yeni aldığım için çok zorlamamak adına fazla beklemeden oyundan çıktım Raft'ta böyle sıcaklıklar normal mi yoksa bir sıkıntı mı var?

Birkaç gün önce yeni laptop aldım Ryzen 5 6600H işlemcim çoğu oyunda 75 79 derece arası çalışırken Witcher 3'ü Ultra ayarlarda RTX ile oynarken işlemcim Max 85 görürken bugün Raft açtığımda işlemci sıcaklığı 91'e kadar çıktı yeni aldığım için çok zorlamamak adına fazla beklemeden oyundan çıktım Raft'ta böyle sıcaklıklar normal mi yoksa bir sıkıntı mı var?

Hocam bende Ryzen 7 7735 HS işlemci vardı Valorant'ta 90 derecelere kadar yaklaşıyordu çözümü Turbo Boost kapatmakta buldum belki sizde de aynı sorun vardır Turbo Boost kapatıp deneyin.

Normal herhangi bir sıkıntı yok. Rahatlikla kullanabilirsiniz. Eger sorun teşkil edecek bir sıcaklığa gelirse ya kapanır ya da performanstan kısıyor ki AMD islemcilerde bu sınır 95 zaten laptopunuz korunuyor. Turbo Boost kapatabilirsiniz ancak performansta düşüş yaşarsınız gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Normal herhangi bir sıkıntı yok. Rahatlikla kullanabilirsiniz. Eger sorun teşkil edecek bir sıcaklığa gelirse ya kapanır ya da performanstan kısıyor ki AMD islemcilerde bu sınır 95 zaten laptopunuz korunuyor. Turbo Boost kapatabilirsiniz ancak performansta düşüş yaşarsınız gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Hocam uzun vadede 90 derece işlemci kullanmanın hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Hocam bende Ryzen 7 7735 HS işlemci vardı Valorant'ta 90 derecelere kadar yaklaşıyordu çözümü Turbo Boost kapatmakta buldum belki sizde de aynı sorun vardır Turbo Boost kapatıp deneyin.
Turbo boostum açık değildi daha doğrusu bilgisayarın kendisine bırakmıştım fanı kafasına göre çalıştırıyordu internette 2 3 kişi daha gördüm böyle bir sorun yaşayan ama emin olmak adına bu oyunda ısınma sorunu yaşayan başka kişiler var mı diye sormak istedim

Hocam uzun vadede 90 derece işlemci kullanmanın hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Laptoplarda normal. Üstelik her işlemci 100 derecede olsa uzun vadeli kullanabilir firmalar zaten bu siniri zarar görmemesi için koyuyor. Eger sınır olmasaydı tamam derdim ancak sınır zaten zarar görmemesi şeklinde belirlenmiş. İsterse 20 yıl kullansın bir zarar gelmez.

Turbo Boost'um açık değildi daha doğrusu bilgisayarın kendisine bırakmıştım fanı kafasına göre çalıştırıyordu internette 2 3 kişi daha gördüm böyle bir sorun yaşayan ama emin olmak adına bu oyunda ısınma sorunu yaşayan başka kişiler var mı diye sormak istedim

Hocam Turbo Boost kapatmadıysanız açık gelir.

Turbo Boost'um açık değildi daha doğrusu bilgisayarın kendisine bırakmıştım fanı kafasına göre çalıştırıyordu internette 2 3 kişi daha gördüm böyle bir sorun yaşayan ama emin olmak adına bu oyunda ısınma sorunu yaşayan başka kişiler var mı diye sormak istedim.

Hocam Turbo Boost dediğim şey işlemci performansı arttırma modu onu agresiften devre dışına çekin.

Raft optimizasyonu çok kötü bir oyun bir de havalar sıcak bunların etkisiyle olabilir zaten laptop kullanıyorsunuz soğutucu kullanmıyorsanız normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı