Ryzen 5 7500F çekirdek skoru nasıl görülür?

Vt.Doğaç

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Eski Haberleşme Teknisyeni, Veteriner Hekimi Adayı
Merhaba, AMD R5 7500F işlemcimi ASUS Prime B650M anakartta Thermalright burst Assassin 120 SE ile kullanmaktayım. GPU konusunda hiçbir sorun yaşamıyorum beklediğimden sessiz ve serin çalışıyor ancak işlemcide uzun uğraşlar sonucu per Core değerlerini -47 ve -33 arası ayarladım. Tek ya da 2-4 çekirdeği kullanırken sorun olmuyor, Core cycler 24 saat durmaksızın çalıştı arada kendi uygulamamı da kullandım ancak Core cyclerı kapatıp tüm çekirdeklere yük bindiğinde mavi ekran harici anlık reset alıyorum. HWiNFO, BIOS seçeneklerinden Core puanlaması görülebilir mi böyle bir sistemde? Her siyah ekran sonrası bütün Core'lara +1 vermek değil de zayıf çekirdekleri öğrenmek istiyorum.

Şu anki değerler;
Toplam CPU güç tüketimi: 110W.
Sıcaklık: 85 (tj manual ayarlandı, daha da fazla ısınmasını ve ömründen kaybetmesini istemiyorum)
0-5 Core: 5.05GHz
Core vıds: 1.169v

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95, OCCT ile dene, Zen 4 ile Core Cycler pek iyi çalışmıyor.
Prime 95 denedim Blend testte de kullandığım uygulamadaki gibi reset alıyorum, şimdilik -44, -30 arası kullanıyorum programı açtığımda sorunsuz şekilde 7-10 günü tamamlaması önemli benim için. +200mhz PBO var zaten de core başı daha ne kadar düşebilirim öğrensem iyi olacak. %5 daha fazla hız kazanırsam bana haftalık 8 saat, aylık 1 gün kazancı olacak. Biraz sineğin suyunu sıkmaya girdim ama ayda 1 gün iyi süre

Son düzenleme:
Bios ya da ryzen master uygulamasında çekirdek skorlarını görebilirsin.
Süre hesabı yaptığına göre render alıyor/hesaplama yaptırıyor olmalısın, profesyonel işlerde stabilite>performans.

Ryzen Master'da skorları göremedim. Bir çok yazı okudum ya bios'da ya da ryzen master'da skorların görülebildiği yazılmış ancak bende çıkmıyor. Hesaplama işlerinde kullanıcaz, gönül isterdi ki server klasmanında bir işlemci ve quadro gpu ile kullanalım ama şu an için mümkün görünmüyor 😞

Ryzen Master'da skorları göremedim. Bir çok yazı okudum ya bios'da ya da ryzen master'da skorların görülebildiği yazılmış ancak bende çıkmıyor. Hesaplama işlerinde kullanıcaz, gönül isterdi ki server klasmanında bir işlemci ve quadro gpu ile kullanalım ama şu an için mümkün görünmüyor 😞
Kaynak: https://www.amd.com/en/products/software/ryzen-master.html

Buranın ekran görüntüsünü atar mısın?

Dediğiniz sekmeyi bulamadım, şu anki görünenleri ekliyorum

Dosya Ekleri

• ss.jpg
    ss.jpg
    230,7 KB · Görüntüleme: 3

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı