Ryzen 5 7500F için MSI B650 Gaming Plus alınır mı?

Bütçe
7500

sadece1eren

Hectopat
Maksimum bütçem 7500 kadar çıkabilir. AMD Ryzen 5 7500F takacağım bir de ekstra olarak sorum var thermalright peerless Assassin 120 SE soğutucuda alacağım. Bu anakartta RAM slotlarını kapatır mı? Ya da önereceğiniz anakartta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yakın bir fiyata B650 Tomahawk var, olmaz derseniz Gaming Plus alınabilir.

Aralarındaki bin lira farkı neye göre ve değer mi sizce?

Son düzenleme:

Şu ara anakart bakıyorum da cevaplayabilirseniz sevinirim. MSI B650 Gaming Plus ve MSI Pro X670-P anakartları arasında kaldım. Aslında X670'in daha iyi olduğu aşikar fakat performans açısından bir etkisi olur mu? Misal aynı ekran kartı ve işlemcide Gaming Plus'tan daha fazla FPS verir mi? 7800x3D ve 4070 Ti için düşünüyorum ama ileride 4090 güncellemesi yaparsam herhangi bir performans dezavantajı yaşar mıyım X670-P yerine gamin Plus alırsam? Yoksa sadece slot sayısı vs gibi ufak ve performansı etkilemeyecek farklar mı vardır? Uzun tuttuğum için kusura bakma şimdiden teşekkürler. @Despotovic siz de ilgilenirseniz sevinirim :)

Misal aynı ekran kartı ve işlemcide Gaming Plus'tan daha fazla FPS verir mi?

7900X gibi 170W TDP'ye sahip bir işlemci kullanılırsa burada ufak farklar olabilir ama sen 7800x3D kullanacağım demişsin. 7800x3D 120W TDP'li B650 Gaming Plus'ın rahat rahat besleyebileceği bir işlemci. X670'de ek olarak bir adet gen 5 SSD portu var. Bana göre pek gereği olmayan bir şey. Daha insanlar PCI-e 3.0 kullanıyor gen 5 SSD de takarım diye ekstra devasa paralar ödemeye gerek yok. B650 Gaming Plus al geç.

7900X gibi 170W TDP'ye sahip bir işlemci kullanılırsa burada ufak farklar olabilir ama sen 7800x3D kullanacağım demişsin. 7800x3D 120W TDP'li B650 Gaming Plus'ın rahat rahat besleyebileceği bir işlemci. X670'de ek olarak bir adet gen 5 SSD portu var. Bana göre pek gereği olmayan bir şey. Daha insanlar PCI-e 3.0 kullanıyor gen 5 SSD de takarım diye ekstra devasa paralar ödemeye gerek yok. B650 Gaming Plus al geç.

Şu anda Gaming Plus 6700 TL ve tomhawk 9300 TL taksite böldürerek alacağım Gaming Plus peşin fiyatına 4 taksit olurken tomhawkda öyle bir özellikte yok hangisini almam daha mantıklı olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı