Ryzen 5 7500F RTX 4070 12 GB sistem mi yoksa i5 13400 RTX 4060 Ti 8 GB sistem mi?

35k tutuyor mesela. İlla ileriye dönük birşey istiyorum dersen.

5000 serisi çıkacak 1.5 sene sonra gider ekran kartını değiştirirsin veya 2. el güçlü bir ekran kartı takarsın canavar gibi olur sistem.

Hatta idareten kullanmalık Arc 750 bile alabilirsin 7600 yerine. 2000TL daha ucuzlar.
Hocam toplama değil de hazır bir sistem almak istiyorum da acaba bu RTX 4070'li sistemi alsam ekstradan kule tipi veya sıvı soğutma almam gerekir mi yoksa stok soğutucusu yeterli olur mu sizce?

Ben de öyle düşündüm hocam. Şu an RAM'i 16 tutup SSD'yi 1 TB'ye yükselttim. Soğutucu olarak da şunu tercih ettim: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu - Gaming.Gen.TR

Totalde 37K oldu sistem. Mütabıksanız peder beyle görüşmeye başlayayım hemen.
Hocam 37k için bence sırf 4070 takmaya o sistemi almayın derim ama illa bana da muhalif biri çıkar daha iyi bir işlemciyle sistem alsanız daha iyi olur gibi.

Benim attıklarımı bi bilgisayarcıda toplatırsınız veya video izleyerek siz bile toplarsınız.

Hocam 37k için bence sırf 4070 takmaya o sistemi almayın derim ama illa bana da muhalif biri çıkar daha iyi bir işlemciyle sistem alsanız daha iyi olur gibi.

Benim attıklarımı bi bilgisayarcıda toplatırsınız veya video izleyerek siz bile toplarsınız.
Hocam sizin sistem de 35k tutuyor dediniz ek olarak ne farkı var ki bu 2 sistem arasında?

He tamam işlemci Ryzen 7'ymiş pardon. Onu şimdi gördüm.

daha ekran kartı güçlü bir
Hocam sizin sistem de 35k tutuyor dediniz ek olarak ne farkı var ki bu 2 sistem arasında?
Anakart - kasa - ram - m2 ssd - ve işlemci daha kaliteli.

7800X3D şuan en güçlü oyun işlemcisi ve kabul edilir bu sistemi kurmak için ekran kartından kıstım ama yani 2 seneyi bulmaz gider 2. el veya 5000 serisi 0 bir ekran kartı takarsın sistemin canavar gibi olur.

daha ekran kartı güçlü bir

Anakart - kasa - ram - m2 ssd - ve işlemci daha kaliteli.

7800X3D şuan en güçlü oyun işlemcisi ve kabul edilir bu sistemi kurmak için ekran kartından kıstım ama yani 2 seneyi bulmaz gider 2. el veya 5000 serisi 0 bir ekran kartı takarsın sistemin canavar gibi olur.
Hocam sistem çok güzel ama benim aslında hazır sistem istememin sebebi taksitle alacak olmam ve her ürünü taksit taksit alırsam vade farklarıyla daha pahalıya bile gelir. Bu sizin sisteminizi toplayabileceğimiz bir site var mı? Maksat her şey tek elden çıksın, tek seferde taksitlendirme yapalım.

Merhaba arkadaşlar,

Sizce işlemci mi daha önemli yoksa ekran kartı mı? Bunu sormamın sebebi, 2 ayrı sistem var almayı düşündüğüm. Biri Ryzen 5 7500F işlemcili ancak ekran kartı RTX 4070 12 GB, diğeri ise i5 13. nesil işlemcili ancak ekran kartı 4060 Ti 8 GB. Sizce ekran kartının GB'sini mi düşünmeliyim yoksa işlemciyi mi? Link ve ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum.

Ryzen 5 7500F RTX 4070 12 GB sistem: CARNAGE-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E 12G OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Bu da özelleştirdiğim i5 13. nesil RTX 4060 Ti 8 GB olan sistem:

Eki Görüntüle 2036150

Öncelikle 2.sistem pahalı bir sistem alınmaz sonrasına gelirsek 7500F zaten o işlemciden kat kat iyi işlemci 4060 sistemin üstün olduğu yer yok işlemci ve ekran kartında i3 13400FDEn bile kaliteli bir işlemci 7500F her türlü 4070 sistemi alın kısacası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı