Ryzen 5 7500F sistemden DDR4'e geçmek mantıklı mı?

Propheeet

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi sosyaller. Elimde MSI A620M, 7500F ikilisi mevcut; tüm sistemi toparladım lakin sadece RAM'ler eksik ve bu sene sonu ya da yakın dönemde alabilecek gibi durmuyorum. RX 6700 XT, 7500F, A620M, Kioxia Exceria Pro gibi parçalarımı aldım lakin 2026'da fiyatların nasıl artacağını kestiremiyorum. Sizce işlemci ve anakartı satıp sistemi DDR4'e düşürmek ne kadar mantıklı olur? Sanırım artık RAM için kredi çekmeye yakın olacağız.

Merhaba, iyi sosyaller. Elimde MSI A620M, 7500F ikilisi mevcut; tüm sistemi toparladım lakin sadece RAM'ler eksik ve bu sene sonu ya da yakın dönemde alabilecek gibi durmuyorum. RX 6700 XT, 7500F, A620M, Kioxia Exceria Pro gibi parçalarımı aldım lakin 2026'da fiyatların nasıl artacağını kestiremiyorum. Sizce işlemci ve anakartı satıp sistemi DDR4'e düşürmek ne kadar mantıklı olur? Sanırım artık RAM için kredi çekmeye yakın olacağız.
Bence çok mantıksız olur. Sattığınız fiyata geri alamazsınız. Bence en mantıklısı beklemek ya da taksitlendirme yapmak. Sen bilirsin tabii ki. Ama o parçalardan sonra gidip DDR4 almazdım ben.

Hocam elbette ama 9.5 32 GB DDR4 alınabiliyor sıfır olarak ucuz olsun diye ikinci elden 6700XT aldım ben 9060XT parasına RAM almak canımı yakıyor.
Hocam o mantıkla 6700XT parasına yine DDR4 Ram almış olacaksın. Ayrıca elindeki ürünler sıfırsa her türlü ikinci ele düşmüş olacak fiyat kaybı olacak. Zarar edeceksin. Ayrıca onları satmanın ve tekrar yerine DDR4 parça aramanın hamallığını çekeceksin.

Şu an 16 GB DDR5 yeterli olur mu peki? Hemen 32 alabilecek kadar bir bütçeye sahip değilim ne gibi performans kaybı yaşarım.

Olur neden olmasın. Render almayacaksan sorun yok. 16 öyle çok abartılacak bir sıkıntıda değil günlük kullanımda ve oyunda yeter.

Sadece oyun ve günlük işler için düşünüyorum ucuz oluyor diye CL36 bakıyorum o konuda bir sıkıntı yaşar mıyım peki.

Hangi RAM'i düşünüyorsunuz? Oyun ve günlük kullanıma yeter. İleride yükseltirsiniz. Ya da bütçe söyleyin ona göre öneri yapalım.

Spesifik bir RAM düşünmüyorum müebbet taksite vade farkı olmadan bölebileceğim Hepsiburada var sanırım o yüzden oradan bakıyorum genel olarak.

Şöyle yapmakta aklımı kurcalamıyor değil siz ne düşünürsünüz elimdeki RX 6700 XT Red Devil kartın piyasası yaklaşık 9-10k arasında bu fiyata satıp ikinci el kapalı kutu RAM alıp GPU kısmında 9060 XT almak ne derece mantıklı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı