Ryzen 5 7500F stok soğutucu ile kullanılabilir mi?

Bu tarz bir hava soğutma kullanman iyi olur. Stok soğutucu o işlemcinin sıcaklığı için yeterli değil maalesef.

Kullanilir ama bence bütçen az biraz varsa hiç gerek yok diye dusunuyorum. En kotu kule tipi bile stok fandan her turlu daha iyidir. En azindan 700-1000 TL arasi bir şey bile taksan kafi. Islemcin 75-80 derecelerde calisagina maksimum 65-70'i gorur rahat rahat takilirsin 😊

Bu tarz bir hava soğutma kullanman iyi olur. Stok soğutucu o işlemcinin sıcaklığı için yeterli değil maalesef.
1440p 4070 S ile kullanacağım hocam %30 civarı falan çalışacak bir işlemci nasıl bu kadar ısınıyor anlamadım. Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 80 PLUS 600W kullandığım kasa bu (sarı olan versiyon) buna uygun ram slotlarını kapatmayacak bir soğutucu önerirseniz para olursa alabilirim. Anakart Asus Prime B850M-K olacak. Ram slotlarının rahatça erişilebilir olması önemli.

Kullanilir ama bence bütçen az biraz varsa hiç gerek yok diye dusunuyorum. En kotu kule tipi bile stok fandan her turlu daha iyidir. En azindan 700-1000 TL arasi bir şey bile taksan kafi. Islemcin 75-80 derecelerde calisagina maksimum 65-70'i gorur rahat rahat takilirsin 😊
Hiç bütçe yok açıkçası biraz daha bütçe artarsa yemek yemeye param olmayacak o vaziyete gidiyor ram fiyatları zaten uçtu.

Fan işi yalan bu arada baktığım parçalara tekrar baktım 14k olan ram 16 olmuş bile alacağım işlemciye de 500 TL civarı zam gelmiş ateş topu da olsa stok kullanacağım en kötü FPS limitlerim yapacak birşey yok. Isıtıcı olarak odamda kullanırım kasamı.

@Günün Birinde @Dusb @FehmiDogru.js Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 80 PLUS 600W (Sarı) bu kasayı kullanıyorum bu soğutucuyu alsam uyar mı? https://www.vatanbilgisayar.com/coo...x120mm-intel1851-am5-uyumlu-cpu-sogutucu.html

Anakart Asus B850M-K Ramler Lexar Thor 6000 mhz 2x16 olacak diye düşünüyorum işlemci 7500F zaten.

Son düzenleme:
1440p 4070 s ile kullanacağım hocam %30 civarı falan çalışacak bir işlemci nasıl bu kadar ısınıyor anlamadım. Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 80 Plus 600W kullandığım kasa bu (sarı olan versiyon) buna uygun RAM slotlarını kapatmayacak bir soğutucu önerirseniz para olursa alabilirim. Anakart ASUS Prime B850M-K olacak. RAM slotlarının rahatça erişilebilir olması önemli.

Hiç bütçe yok açıkçası biraz daha bütçe artarsa yemek yemeye param olmayacak o vaziyete gidiyor RAM fiyatları zaten uçtu.

Fan işi yalan bu arada baktığım parçalara tekrar baktım 14K olan RAM 16 olmuş bile alacağım işlemciye de 500 TL civarı zam gelmiş ateş topu da olsa stok kullanacağım en kötü FPS limitlerim yapacak bir şey yok. Isıtıcı olarak odamda kullanırım kasamı.

@Günün Birinde @Dusb @FehmiDogru.js Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 80 Plus 600W (sarı) bu kasayı kullanıyorum bu soğutucuyu alsam uyar mı? https://www.vatanbilgisayar.com/coo...x120mm-intel1851-am5-uyumlu-cpu-sogutucu.html

Anakart ASUS B850M-K RAM'ler Lexar Thor 6000 MHz 2x16 olacak diye düşünüyorum işlemci 7500F zaten.

Hocam kasanın maksimum soğutucu yükseliği 15 cm olarak gösterilmiş, alacağınız fanın ise 15,8 CM olarak görünüyor, verilere göre sığmaz 👍

Hocam çoğu kule tipi fan 15 cm ve üzeri maalesef hangisine baktıysam, siz en iyisi aynı bütçelerde kasayı değiştirin.
Kasa değiştiremem HDD kullanıyorum bu kasa dışında kolay kolay HDD rack olan bir kasa bulamam ki zaten param da yok bu kadar şey almaya sıfırdan PC dizmiş kadar oluyorum. Kullandığım fan da küçük değil illaha sığan bir fan vardır herhalde.

7500F stok soğutucu ile kullanılmamalı bence. Hazır sistem alınıyorsa seçebildiğiniz en ucuz soğutucuyu seçip, sonradan kendiniz ortalama, iyi bir kule tipi soğutucu almanızı öneririm.

Bütçeniz az diyorsanız ortalama 1.000 TL soğutucu yeter.

Bütçeniz varsa Phantom Spirit öneririm.

7500F stok soğutucu ile kullanılmamalı bence. Hazır sistem alınıyorsa seçebildiğiniz en ucuz soğutucuyu seçip, sonradan kendiniz ortalama, iyi bir kule tipi soğutucu almanızı öneririm.

Bütçeniz az diyorsanız ortalama 1.000 TL soğutucu yeter.

Bütçeniz varsa Phantom Spirit öneririm.
Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 80 PLUS 600W (sarı olan) kasa kullanıyorum hocam buna uygun mu bu fanlar değilse de uygun olanlardan bulabilir misiniz? Bir de mümkünse Vatan'dan o da olmazsa İtopya'dan olursa sevinirim Vatan montaj yapıyor diye biliyorum mağazadan alabilirim direkt.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı