1440p 4070 s ile kullanacağım hocam %30 civarı falan çalışacak bir işlemci nasıl bu kadar ısınıyor anlamadım. Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 80 Plus 600W kullandığım kasa bu (sarı olan versiyon) buna uygun RAM slotlarını kapatmayacak bir soğutucu önerirseniz para olursa alabilirim. Anakart ASUS Prime B850M-K olacak. RAM slotlarının rahatça erişilebilir olması önemli.
Hiç bütçe yok açıkçası biraz daha bütçe artarsa yemek yemeye param olmayacak o vaziyete gidiyor RAM fiyatları zaten uçtu.
Fan işi yalan bu arada baktığım parçalara tekrar baktım 14K olan RAM 16 olmuş bile alacağım işlemciye de 500 TL civarı zam gelmiş ateş topu da olsa stok kullanacağım en kötü FPS limitlerim yapacak bir şey yok. Isıtıcı olarak odamda kullanırım kasamı.
@Günün Birinde @Dusb @FehmiDogru.js Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 80 Plus 600W (sarı) bu kasayı kullanıyorum bu soğutucuyu alsam uyar mı?
https://www.vatanbilgisayar.com/coo...x120mm-intel1851-am5-uyumlu-cpu-sogutucu.html
Anakart ASUS B850M-K RAM'ler Lexar Thor 6000 MHz 2x16 olacak diye düşünüyorum işlemci 7500F zaten.