Ryzen 5 7500F ve Palit Dual RTX 4060Ti sistemin fiyatı ne kadar olmalı?

2. el ile 0 dizdiğiniz sistem arasında dağlar varsa karşılaştırılabilir gayet komik duruma düşüyorsunuz. Bir kere dizdiğiniz sistemin geliştirmesi çok kısıtlı ve kullanım ömrüne girmiyorum. Ben PSU'nun W'ından bahsetmiyorum bile tier listte biri C de diğeri B'de. Bu fark en F/P ekran kartını seçmenize rağmen kapanmadı o da ayrı komik.

Ayrıca ilk başta monitör dahil topluyordunuz şimdi birden monitör iptal edildi.
Geçmiş mesajlarıma bakarsanız AMD ve Nvidia kartları öneriyorum fanboyluk söz konusu değil. Burada saldıracak delik aradağınız aşikar.

B580 alıp intelin çömezliğine bir ton para verebilirsiniz. Ben B580'e 5 bin TL bile vermiyorum forumda da kimseye önermiyorum.

Yabancı forumlarda tartışmaları incelerseniz B580 hakkında;
  • 1080p'de tutarsız olduğu %1 FPSlerin çok düşük olduğu,
  • DX11 içeren eski oyunlarda aynı şekilde kötü performans sergilediği
bahsediliyor. Geriye 720p'de oynamak kalıyor sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan okuyabilirsiniz. Size ucuz, F/P kralı B580'inizle iyi eğlenceler dilerim.

Hocam amacım saldırmak değil. Fakat b580 in fiyatı 11k iken karşılaştırdığı kart minimum 14k dan başlıyor ve bunla kapışıyor b580. Fiyat politikası var ve intel daha yeni yeni driverları düzeltmeye başlıyor. Bu konuda karar alıcıya kalıyor. Bana sorarsanız rtx 4060 4060 ti saçmalığı yerine 4060 ti yerine 7700 xt 4060 yerine b580 alırım.

2. el ile 0 sistem bir tutulamaz ve onu geçtim aralarında dağlar kadar fark yok nerenden uydurdun? B580'e 650W PSU yeter daha üstüne gerek yok 0 bütçede b tier nasıl bulayım ve Vento kötü bir marka da değil.

Üstteki mesajlarımı okumadın galiba bu sistemin daha ucuzu toplanır ve o bütçe ile de R24e alınabilir yazmıştım galiba okuma yazmayı da ben öğreteceğim :D ve arkadaş sistemi 30k ya satıyor? Eğer 28k da toplamamı çok istiyorsan işlemciyi 7400F e düşürürüm veya 14400F e düşürülebilir (tercih etmem)

B580'i istesen de 5000TL'ye alamazsın zaten :D 8 GB VRAM'le eziyet çekmeye devam edebilirsin senin tercihin tabii ki :D öyle rezil bir karta 17k veren bir insanı ciddiye alamam. 2. el fiyatı umurumda değil çünkü ben 0 sistem topladım o ekran kartının ederi 15k gibi boş bir cümle kurma.

Sana da 17k ya 8 GB VRAM'li kral DLSS'li 4060 Ti ile iyi eğlenceler dilerim.
Farkları tek tek saydım dağ görememeniz sizin çömezliğiniz diye yorumluyorum, anakartı biostar olması sorun teşkil etmeyen birine göre görememek normal.

PSUnun Watt'ına değil kalitesinin farkına bakmanız gerektiğini zaten söyledim ki aradaki Watt farkı ileride yapacağın geliştirmelerin de önünü açıyor yani çöpe gitmiyor.

Bu bütçeyle zaten ekran kartı olsun, anakart olsun, PSU olsun düşük kalite bir sistem olmuş daha da ucuza toplayım derseniz sistem boot edilemez hale gelebilir dikkat edin derim.

Ben sisteme 28k değer verirken 4060 ti'ın ederinin 15K olduğunu söyledim zaten sıfır toplarsam bu bütçede 4060 ti almam zaten 17k iken B580 çöpünü hiç almam RX7600 kullanırım.

BIOSTAR'dan sonra okumayı bıraktım teşekkür ederim. ASUS tufa eş değer gördüğünü anakart güzelmiş.

Neyse okumaya devam ettim PSU kalitesin de dağlar kadar fark var. Ayrıca 28Knın içinde monitör de eklemiştiniz hatırlarsanız.

Buradan çıkarımıma göre bileşen kalitesine verdiğiniz önem 0. Siz B580 ve BIOSTAR bir sistem toplayın, iyi oyunlar diliyorum. Ben DLSS + %12 performans farkına 4K daha veriyorum.

ASUS TUF yazısı fazladan değer mi katıyor?
Gold yazısı için PSU daha iyi mi oluyor? Kyber eski modellerden, sıfır harici olarak alamazsın yani.
DLSS falan diyorsun arkadaşım, bıkmadınız mı RT DLSS diye diye? RT açacak seviyede mi o kart? DLSS deyip duruyorsun sen paranı kart yerine DLSS özelliğine mi veriyorsun?

Aynı tarafta XeSS var, gayet kaliteli, performans farkı olabilir ancak gerek yok, saf kas gücü yetiyor.
4K mı 6K mı?

4060 B580'in rakibi değil.

PSUnun Watt'ına değil kalitesinin farkına bakmanız gerektiğini zaten söyledim ki aradaki Watt farkı ileride yapacağın geliştirmelerin de önünü açıyor yani çöpe gitmiyor.
Kendi yazdığını tekrar okur musun?

Farkları tek tek saydım dağ görememeniz sizin çömezliğiniz diye yorumluyorum, anakartı BIOSTAR olması sorun teşkil etmeyen birine göre görememek normal.

PSU'nun watt'ına değil kalitesinin farkına bakmanız gerektiğini zaten söyledim ki aradaki watt farkı ileride yapacağın geliştirmelerin de önünü açıyor yani çöpe gitmiyor.

Bu bütçeyle zaten ekran kartı olsun, anakart olsun, PSU olsun düşük kalite bir sistem olmuş daha da ucuza toplayım derseniz sistem boot edilemez hale gelebilir dikkat edin derim.

Ben sisteme 28k değer verirken 4060 Ti'ın ederinin 15k olduğunu söyledim zaten sıfır toplarsam bu bütçede 4060 Ti almam zaten 17k iken B580 çöpünü hiç almam RX7600 kullanırım.

3. deyişim oldu bilerek mi yapıyorsun yoksa cidden aklında bir sorun mu var emin değilim 😔 BIOSTAR seçme sebebimin F/P olduğunu 3. kere söyledim daha fazla söylettirme istersen o anakarta iyi ya da kötü demedim.

İleride yapacağı güncelleme için 650W yüksek ihtimal yeterli olur. 5070 Ti veya 9070XT almayacaksa tabii 650W az değil dostum ve kötü bir marka da değil attığım PSU.

Bu bütçede alabileceğin en performanslı ekran kartına kötü olmuş dedin cidden komiksin 0 topladığımın farkında mı değilsin anlayamadım. Bu yorumunla da sende bir sorun olduğuna emin olmuş oldum.

4060 Ti ederinin senin gözünde 15k olması umurumda değil Akakçe'de 17k yazıyorsa fiyatı odur. B580'e çöp deyip RX7600 seçmen de ayrı komik.

Gold yazısı için PSU daha iyi mi oluyor? Kyber eski modellerden, sıfır harici olarak alamazsın yani.
DLSS falan diyorsun arkadaşım, bıkmadınız mı RT DLSS diye diye? RT açacak seviyede mi o kart? DLSS deyip duruyorsun sen paranı kart yerine DLSS özelliğine mi veriyorsun?

Aynı tarafta XeSS var, gayet kaliteli, performans farkı olabilir ancak gerek yok, saf kas gücü yetiyor.
4K mı 6K mı?

Dlss + fg ile RT açabiliyorum ve kasmıyor.

Her neyse hepinize cevaplarınız için teşekkürler. Belli bir fiyat algısı oluştu bende.

4K mı 6K mı?

Kyber eski model mi?

GOLD olmasına değil tier listte üst sıralarda olmasından bahsettim.

TUF değer mi katıyor mu? Anakart VRM soğutma mofset bilginin olmamasına veriyorum.

4060 lafı nerede geçiyor?

DLSS yazılım + donanımdır ikisi de boş bir şey değil neden para vermemeyim? Oyun kaliteeme + katacaksa her türlü para veririm. XeSS DLSS'in yanına yaklaşamaz ki ben de daha iyi olduğundan bahsettim.

RT açacak seviyede evet.

DLSS + fg ile RT açabiliyorum ve kasmıyor.

Her neyse hepinize cevaplarınız için teşekkürler. Belli bir fiyat algısı oluştu bende.

DLSS FG açıyorsun RT açtığımda kasmıyor diyorsun?

Ben orada ne yazmışım? FG ve DLSS özelliğini kapat bakalım açabiliyor mu?

DLSS FG açıyorsun RT açtığımda kasmıyor diyorsun?

Ben orada ne yazmışım? FG ve DLSS özelliğini kapat bakalım açabiliyor mu?
Neden kapatıyorum pardon?

4K mı 6K mı?

Hangi kısmını okuyayım alıntılar mısın?

3. deyişim oldu bilerek mi yapıyorsun yoksa cidden aklında bir sorun mu var emin değilim 😔 BIOSTAR seçme sebebimin F/P olduğunu 3. kere söyledim daha fazla söylettirme istersen o anakarta iyi ya da kötü demedim.

İleride yapacağı güncelleme için 650W yüksek ihtimal yeterli olur. 5070 Ti veya 9070XT almayacaksa tabii 650W az değil dostum ve kötü bir marka da değil attığım PSU.

Bu bütçede alabileceğin en performanslı ekran kartına kötü olmuş dedin cidden komiksin 0 topladığımın farkında mı değilsin anlayamadım. Bu yorumunla da sende bir sorun olduğuna emin olmuş oldum.

4060 Ti ederinin senin gözünde 15k olması umurumda değil Akakçe'de 17k yazıyorsa fiyatı odur. B580'e çöp deyip RX7600 seçmen de ayrı komik.
Çöp olduğunu kabul ettiğinizi söylüyorsunuz fakat sistemi daha düşüğe de toplarım diyorsunuz. Bu nasıl bir çelişki. Zaten olabilecek en kötü parça seçilmiş. Daha nereden kısabilirsiniz SSD 500GB, 250 GB mı alacaksınız?

Aradaki kalite ve performans farkı ortada ben ikinci el sistemi tercih ederdim. Çok daha uzun ömürlü bir sistem olduğundan kötü kullanılmadıysa ikinci el olan daha uzun dayanacak zaten + daha yüksek Watt değeri ve daha iyi anakartı olduğu için ileriki geliştirmelere de daha da açık olacak.

PSU kötü bir marka değil zaten dikkat ettiyseniz çöp dediğim parçalar anakart ve ekran kartı.
Fakat aralarındaki (PSU) kalite farkı aşikar. Attığım tier liste bakabilirsiniz.

B580'e kötü dememin sebebini yazdım zaten sorunlu bir kart attığım linketki videoyu izleyebilir forumdaki yazıları okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Neden kapatıyorum pardon?

Kartın gücünün yetmediğini söyledim, sen kartın gücünü yazılım ile sahte kareler koyarak arttırıyorsan her kart güçlü?
Hatta benim emektar 1660S bile 4060 seviyesine dayanıyor? Kartın gerçek gücü FG ile mi belli oluyor?

4060 lafı nerede geçiyor?

4060 Ti ile B580 arasında ki fark 4K mı?

1745683300543.png

Arada ki 4K'yı veririm diyorsun ya, neye veriyorsun?

Kyber eski model mi?
Gold olmasına değil tier listte üst sıralarda olmasından bahsettim.

Hmm, demek tier list yazıyorsun ve tüm güvenceni oraya veriyorsun?
Kullanıcı yorumlarını okudun mu hiç?
Düşük bütçede Gold olması sebebiyle alınıyor o PSU, forumlarda az gezin bakalım gömüyorlar mı övüyorlar mı? Güzel bir model falan değil.

TUF değer mi katıyor mu? Anakart VRM soğutma mofset bilginin olmamasına veriyorum.

BIOSTAR olunca sucuk mu pişiyor? Sence ben ona kartları mı karşılaştırdım?

DLSS yazılım + donanımdır ikisi de boş bir şey değil neden para vermemeyim? Oyun kaliteeme + katacaksa her türlü para veririm. XeSS DLSS'in yanına yaklaşamaz ki ben de daha iyi olduğundan bahsettim.

Araya sahte kare sokunca oyun kaliten artmıyor, 30FPS falan almadığın sürece akıcılığı mahveden teknolojiler, özellikle FG dediğimiz özellik.

Saf kas gücü konusunda benzer olmalarına rağmen RT ve DLSS performansını 6K'ya savunman çok gülünç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı